İçişleri Bakanı Soylu: "Toplu taşımada yüzde 90'ın üzerinde azalma var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu izin almadan şehirler arası yolculuklara ilişkin yasağın başlamasının ardından uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Özel araçlardaki vatandaşlarımızın ateş derecelerini ve sağlık durumlarını kontrol eden sistemi 81 ilimizin giriş çıkışlarında oluşturduk." dedi. Soylu, toplu taşımada da yüzde 90'ın üzerinde azalma olduğunu söyledi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler arasında bulunan şehirlerarası seyahatlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

81 il girişinde Valilikler tarafından önlem alındığını belirten Soylu,  "Özel araçlardaki vatandaşlarımızın ateş derecelerini ve sağlık durumlarını kontrol eden sistemi 81 ilimizin giriş çıkışlarında oluşturduk. Sağlık kontrollerinde ateş, öksürük görüldüğünde, sağlık birimlerimiz de var, onların tavsiyesiyle 14 günlük karantina uygulanacak." dedi.

Şehirlerdeki evde kal çağrılarına uyum konusunda da bilgi veren Bakan Soylu, özellikle toplu taşımada yüzde 90'ın üzerinde azalma olduğunu söyledi. 

Soylu, "Şehir meydanlarını takip ediyorlar. Şehir meydanlarında da vatandaşımıza teşekkür etmek isterim. Hükümetimizin koyduğu kurallara vatandaşımızın uyduğunu gördük. Buna hep beraber dikkat edersek salgınla mücadeleyi birlikte başaracağımızı bir kez daha söylemek isterim.

Gençlere çağrım var taşıyıcı olmak büyük tehlikedir. Yarın sevdiklerimizi kucaklamak istiyorsak, onlara bugün biraz mesafeli olalım. Sosyal mesafe kuralına uyalım. Kendi izolasyonumuzu sağlayalım. Her birimizin kendine ait yaşam standartı var. Bu hayat tarzına yönelik sosyal mesafeyi sağlayabilirsek bunu başarabilecek seviyedeyiz." diye konuştu...

İçişleri Bakanı Soylu: "Toplu taşımada yüzde 90'ın üzerinde azalma var" ile ilgili etiketler Süleyman Soylu yasak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.