İçişleri Bakanı Soylu: Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramda ülkelerine giden Suriyeli sığınmacıların geri alınmaması yönündeki çağrısı sonrası İçişleri Bakanı Soylu'dan yanıt geldi. Bakan Soylu, “Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Soylu, "Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayramlarda memleketine giden Suriyelilerin geri alınmaması konusundaki açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, “Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var." dedi.

Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor.

Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye’de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır.

"500 BİN GÖNÜLLÜ DÖNÜŞ OLDU"

Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir.

2021 sonu itibariyle geçici statü ile Türkiye’ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir."

İçişleri Bakanı Soylu: Bayram gidişine müsaade etme konusunda kısıtımız var ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Suriyeli Sığınmacı bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.