İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor

Şanlıurfa'da yaşayan 'Akrep Ali' lakaplı Ali Yılmaz aslında bir girişimci. İşi ise 10 yaşından beri hayatının bir parçası haline gelen akrepler. Hobisini işi yapan Yılmaz, dünyada litresi 10 milyon dolara satılan akrep zehirini üretmek için bundan yıllar önce kara akrep tesisi kurdu. Burada yetiştirdiği akreplerden elde ettiği zehrin ayda bir sağılabildiğini belirten Yılmaz bunun da sadece bir susam tanesi kadar olduğunu belirtiyor. Bir insanı öldürecek o damlada ise 150 protein bulunuyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan Ali Yılmaz, 30 yıldır akreplerle içli dışlı bir yaşam sürüyor.

Küçük yaşlarda Sağlık Bakanlığından ekiplerin köylerine gelerek akrep aldığını belirten Yılmaz, o gün merak saldığı akrepleri zamanla meslek edindi.

Yılmaz, uzun yıllar uğraştığı akrep işini daha da büyüterek, evlerinin altındaki depoda bir tesis kurdu. Türkiye’de sadece Şanlıurfa’da bulunduğu öne sürülen ve zehrinden serum elde edilen Androctonus Crassicauda kara akrep türünü tesisinde çiftleştirerek, çoğaltan Yılmaz, hem geçimini sağlıyor hem de ülke ekonomisine katkı yapıyor.

İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor

Akrepleri eline alan Yılmaz, birkaç kez akreplerin kendisini sokması üzerine vücudunun bağışıklık kazandığını ifade ediyor. Akrep zehrinin litre fiyatının uluslararası piyasada 10 milyon doları bulduğunu aktaran Yılmaz, devlet yetkililerinin akrep zehrinin faydaları üzerine araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmasını talep ediyor.

Yılmaz, akrep zehrinde bulunan 150 farklı proteinin, birçok hastalığa şifa olduğunun altını çizerek, Türkiye’de yapılacak her türlü çalışmaya destek verebileceğini de söylüyor.

Yılmaz, ürettiği akreplerin laboratuvar ortamında sağım işlemlerinin yapıldığını belirterek, zehrinin de anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarına talep üzerine sattıklarını söyledi.

İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor - Resim : 2
"KARA AKREBİN FAYDALARI ARAŞTIRILSIN"

Akrep zehrinin faydalarına dikkat çeken Yılmaz, “Devlet yetkililerimizden tek isteğimiz, bu kara akrep üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapılmasıdır. Çünkü yapılan araştırmalarda kara akrebin nükleer silah olarak dahi kullanılabilecek bir potansiyele sahiptir. Kittin tabakası sayesinde ABD’nin Hiroşima’ya attığı atom bombası sonrası sadece akrebin yaşadığı gözlenmişti. Akrebin radyasyona karşı da aşırı bir dayanıklılık gücü olduğu gözlenmiştir. Yapılacak araştırmalarla daha güzel sonuçların elde edileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor - Resim : 3

"BİR DAMLASINDA 150 PROTEİN VAR"

Her bir damla akrep zehrinde onlarca protein bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Akrebin her bir damla zehrinden 150 adet protein var. Bu proteinlerin her biri ayrı ayrı hastalıklarda şifa olarak kullanılıyor. İlaç sektöründe ülkemizin diğer ülkelerle yarışması için bu akrep üzerinde araştırma çalışmalarının yapılmasını istiyoruz” diyor.

Yılmaz, akrep zehrini üretmenin zorluklarını ise “Dünya piyasasında akrep zehrinde elde edilen sıvının litre fiyatı 10 milyon dolardır. Tabi bir litreyi elde etmek kolay değildir. Çünkü bu bir inek değil ki sütünü sağıp kilolarca sıvı elde edilsin. Akrebin ayda bir sağım işlemi olur. Onda da en fazla bir susam tanesi kadar sıvı elde edilir” sözleri ile aktarıyor.

İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor - Resim : 4

İçinde 150 protein var ama damlası öldürüyor ile ilgili etiketler Şanlıurfa kara akrep Ali Yılmaz akrep zehri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.