İç Pilavlı Tavuk Tarifi! Tüm Aile Birlikte Keyifli Bir Sohbetle Bu Yemeği Yemeye Hazırlanın! İşte Müthiş Bir Lezzet

Pilav ve tavuk ikilisi yan yana geldiğinde her zaman muazzam bir yemek olurlar. İç pilavlı tavuk da ise ana malzememiz tavuktur. Bütün tavuğun içini harika bir iç pilavla dolduruyoruz ve ortaya davet sofralarına yakışır bir yemek çıkıyor.

Pilav ve tavuk ikilisi yan yana geldiğinde her zaman muazzam bir yemek olurlar. İç pilavlı tavuk da ise ana malzememiz tavuktur. Bütün tavuğun içini harika bir iç pilavla dolduruyoruz ve ortaya davet sofralarına yakışır bir yemek çıkıyor. 

Pilav ve tavuk ikilisini birde böyle deneyin. Yapımı zor gibi görünse de gayet kolay bir tarif sizlerle. Karşınızda leziz bir ana yemek: 'İç Pilavlı Tavuk'.

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy tavuk
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 adet orta boy soğan
  • Bir küçük paket dolmalık fıstık
  • Bir avuç kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterince tuz

İç Pilavlı Tavuk Tarifi! Tüm Aile Birlikte Keyifli Bir Sohbetle Bu Yemeği Yemeye Hazırlanın! İşte Müthiş Bir Lezzet

Hazırlanışı

Derince bir tencereye tereyağı alınır ve eritilir. Bir yandan soğan küçük küçük doğranır. Dolmalık fıstık eriyen tereyağına ilave edilir. Doğranmış soğanlarda ilave edildikten sonra 2 dakika kadar fıstıklarla beraber kavrulur. Diğer bir yanda pirinçler iyice yıkanır.

İç Pilavlı Tavuk Tarifi! Tüm Aile Birlikte Keyifli Bir Sohbetle Bu Yemeği Yemeye Hazırlanın! İşte Müthiş Bir Lezzet - Resim : 2

Yıkanan pirinçler soğanlı karışıma ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine diğer baharatlar olan yenibahar, kuş üzümü ve tarçın da eklenir.  Baharatlı iç harcına 1 su bardağı su ve yeterince tuz ilavesi yapılır. İç pilavını yarı çiğ olarak ocaktan alalım. Normal pilav gibi pişmemesine dikkat edelim. İç harcını bir kenara alalım. Bütün tavuğu güzelce temizleyip yıkayalım.

Bütün tavuğu ateşe dayanıklı olan fırın poşetlerinden birine alalım. Tavuğun içine ve etrafına yarı pişmiş iç pilavımızı koyalım. Pilavı koyduktan sonra fırın torbasının ağzını sıkı sıkı kapatalım.

İç Pilavlı Tavuk Tarifi! Tüm Aile Birlikte Keyifli Bir Sohbetle Bu Yemeği Yemeye Hazırlanın! İşte Müthiş Bir Lezzet - Resim : 3

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak 1,5 saate yakın pişirelim. Tavuğun üstü iyice kızardıktan sonra yemeğimizi fırından alalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası

İç pilavınız mutlaka yarı pişmiş olsun.

Servis Önerisi

İç pilavlı tavuk ana yemek olduğu için yanında garnitür sebzelerle servis edilebilir.

İç Pilavlı Tavuk Tarifi! Tüm Aile Birlikte Keyifli Bir Sohbetle Bu Yemeği Yemeye Hazırlanın! İşte Müthiş Bir Lezzet ile ilgili etiketler Tavuk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.