İç giyim seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

İç giyim seçimi yaparken birçok kadın işlevlerinden ve vücutlarına uygunluklarından çok ürünlerin modeline veya rengine dikkat ederler. Oysa bu durum yanlış yapılan seçimlerle bir yandan vücut bozukluklarına sebep olurken bir yandan da sağlıksız bir kullanım yaratabilirler. Külot ve sütyen seçimlerinde sıklıkla karşılaşılan yanlış seçimleri doğruya çevirmek, aslında birkaç temel bilgiyle oldukça kolaydır.

Biz de bu yazımızda külot ve sütyenden oluşan iç giyim seçimlerinizi gözden geçirmenizi ve doğruyu keşfetmenizi sağlayacak ipuçları paylaştık. En doğru seçimi keşfetmek için içeriğimize buyurun.

Beden ve Göğüs Şekline Göre Sütyen Seçimi Yapılmalı

İç giyimde sütyen seçerken iki temel bilgiye sahip olmak gerekir: göğüs şeklini ve bedenini bilmek. Asimetrik, gözyaşı damlası, yuvarlak, dışa dönük ve benzeri pek çok göğüs şekli arasından öncelikle göğüs yapınızı belirlemelisiniz. Bu, sizin sütyen seçiminde ön orta kısım için ipucu verecek. Örneğin eğer dışa dönük bir göğüs yapısına sahipseniz geniş bir ön orta, birbirine yakın göğüsleriniz varsa dar bir ön orta tercih ederek simetrik ve dolayısıyla en sağlıklı seçimi yapmış olursunuz. Göğüs altı çevresi ve göğüs ölçülerinden oluşan beden tespitinde ise önemli olan giydiğiniz sütyen içinde rahat etmenizdir. Eğer giydiğiniz sütyenin balenleri sıkıyorsa, alt bandı vücudunuza oturmuyorsa, sütyen kanatları sıkıyor ya da gevşek kalıyorsa; yanlış bir iç giyim seçimi yapmışsınız demektir. Giydiğiniz sütyen sadece göğsünüze değil bedeninize de tam olarak oturmalıdır.

Külot Seçimi Vücut Tipine Uygun Olmalı

Külot modelleri, kalça yapısına dolayısıyla vücut tipine göre şekillenen kesimlerden oluşur. Bu nedenle iç giyimde külot seçimi yaparken vücut şeklinizi gözetirseniz hem kıyafetler içinde daha iyi görünebilir hem de kalça yapınızı korumuş olursunuz. Örneğin eğer omuzlarınız geniş, beliniz ince, basen bölgeniz ise genişse yani kum saati tipi vücuda sahipseniz; yüksek belli brazilian külotları tercih edebilirsiniz. Bu külot seçimi basenlerinize müdahale etmeden belinizi inceltecek ve vücudunuzun daha orantılı görünmesine yardımcı olacaktır. Aynı işlevi armut tipi vücutta da sağlayacağı için basen bölgeniz gövdenize göre daha genişse siz de klasik brazilian külotları iç giyim ürünleri olarak tercih edebilirsiniz. Göbek bölgenize göre kalçanız daha darsa, yani elma tipi vücuda sahipseniz; hipster külot seçimi beden orantınızı sağlayacaktır. Kalça, bel ve omuz ölçüleriniz birbirine çok yakınsa yani dikdörtgen vücutluysanız, yüksek belli modeller hariç tüm külotları rahatlıkla giyebilirsiniz.

Sağlıklı ve doğru seçimin büyük önem taşıdığı iç giyim ürünlerinde kaliteli, kullanışlı ve dayanıklı tasarımlardan oluşan Pazarium iç giyim koleksiyonunu inceleyerek siz de aradığınız tasarımı bulabilirsiniz. Bedeninize ve kişisel ihtiyaçlarınıza uygun seçenekleriyle olduğu kadar renk ve model konusunda da zengin bir yelpaze sunan Pazarium ile sağlığınızı önemseyen iç giyim ürünlerine sahip olabilirsiniz.

İç giyim seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili etiketler pazarium iç giyim külot sütyen
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.