İbuprofen nedir? İbuprofen içeren ilaçlar hangileridir?

İbuprofen nedir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde birçok kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık açısından tedbirler alınmaya başlandı. Koronavirüsün etkilerini kötüleştiren ilaçların arasında Ibuprofen'in yer aldığı iddia edildi. Birçok kişi Ibuprofen içeren ilaçların hangileri olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, İbuprofen nedir? İbuprofen içeren ilaçlar hangileridir? Detaylar haberimizde..

İbuprofen nedir? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de koronavirüs vakalarının olduğu açıklandı. Vaka sayısının artması ile sağlık önemleri alınmaya devam ediliyor. COVID-19 virüsünün etkilerini kötüleştiren maddeler arasında Ibuprofen'in yer aldığı iddia edildi. Vatandaşlar tedbir almak adına Ibuprofen içeren ilaçların hangileri olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, Ibuprofen nedir? İbuprofen içeren ilaçlar hangileridir? Detaylar haberimizde..

ibuprofen ile ilgili görsel sonucu

IBUPROFEN NEDİR?

Avrupa İlaç Kurumu, dünyada 8 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini duyururken, “İbuprofenlerin Covid-19’u daha da kötü bir hale getirdiğine dair iddialara yönelik hiç kanıt yok” açıklamasını yaptı.

PARASETAMOL ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ OLARAK ÖNERİLİYOR

Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır. Plazma proteinlerine bağlanması zayıftır.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran Parasetamol içeren ilaçların ateş düşürücü olarak kullanılmasını tavsiye etti.

 İBUPROFEN HANGİ İLAÇLARDA BULUNUR?

İbuprofen, bir non steroidal antienflamatuar ilaç etken maddesidir. Artrit, primer dismenore, grip semptomlarını azaltmak için ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Bu tür ilaçlar birçok ülkeden genellikle reçetesiz olarak da satılabilmektedir.

Corona virüsü salgınına yakalanan kişiler grip hastalığına benzer belirtiler gösterdiği için birçok kişi ibuprofen ilaçlar kullanmaya yönelebiliyor.

 

İbuprofen nedir? İbuprofen içeren ilaçlar hangileridir? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona İlaç 2020 ıbuprofen içeren ilaçlar ıbuprofen korona virüs etki
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.