İbrahim Tatlıses'e verilen ödüle gelen tepkilerin ardından Pantene'den açıklama

Bu yıl 47'ncisi düzenlenen Pantene Altın Kelebek Ödülleri töreninde 69 yaşındaki ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmişti. Daha önce çok kez kadına şiddet haberleriyle ve kadınlar hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle gündem olan Tatlıses'e bu ödülün verilmesi büyük tepki çekmişti. Gelen tepkilerin ardından Altın Kelebek ödüllerinin sponsoru şampuan ve saç bakım markası Pantene bir açıklama yaparak ‘kadın hakları konusundaki duruşunun net olduğunu’ savundu.

Yıllar önce yaptığı "Kadın dövülür de sevilir de... Döveceksin dediysek, ağzını burnunu kırmayacaksın. Kadın susmasını bilecek, ağırbaşlılığını koruyacak. Ama sürekli dırdır ederse olmaz. Adamda dayanma sınırı var" şeklindeki skandal açıklamarıyla hafızalara kazınan türkücü İbrahim Tatlıses, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde yapılan 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi oldu. Tatlıses'in katılmadığı ve sanatçının yerine Ayşegül Yıldız'dan dünyaya gelen 9 yaşındaki kızı Elif Ada'nın ödülünü aldığı gecede tepkiler çığ gibi büyüdü.

İbrahim Tatlıses' verilen ödüle gelen tepkilerin ardından Pantene'den açıklama


'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün kadına uyguladığı şiddetle gündeme gelen İbrahim Tatlıses'e verilmesinin ardından sanat camiasının ünlü isimleri, sosyal medya kullanıcıları ve kadınlar Pantene'e tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları türkücünün, kadınlar hakkındaki açıklamarını ve partnelerine şiddet uyguladığına dair geçmişteki haberleri yeniden gözler önüne serdi. Pantene’den konuya ilişkin ilk açıklama yapıldı.


PANTENE CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Pantene'in resmi Instagram hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yayınlanarak ‘ödül verilen sanatçılarla ilgili bir dahiliyetin olmadığı’ kaydedildi.

Sponsorluk kapsamında tek isteğin ‘jüri üyelerinin yüzde 50’sinin kadın üyelerden oluşması’ olduğu belirtilerek P&G Türkiye ve Pantene’in ‘cinsiyet eşitliği için mücadele eden şirketler’ olduğu ifade edildi.

İbrahim Tatlıses' verilen ödüle gelen tepkilerin ardından Pantene'den açıklama

 

İbrahim Tatlıses'e verilen ödüle gelen tepkilerin ardından Pantene'den açıklama ile ilgili etiketler İbrahim Tatlıses Sosyal Medya pantene Pantene Altın Kelebek Ödülleri ödül töreni
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.