'ABD'den sonra ilk Türkiye'ye saldıracaklar'

ABD Başkanı Donald Trump'a sosyal medya devleri tarafından uygulanan sansürü bugünkü köşe yazısında değerlendiren Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, ''ABD'den sonra ilk Türkiye'ye saldıracaklar. İhaleleri çoktan dağıttılar'' ifadelerini kullandı. 15 Temmuz'dan çok daha organize bir şekilde müdahale olacağını vurgulayan Karagül, ''Adı bu kez darbe olmayacak'' dedi.

ABD'nin yani başkanını belirleyecek seçimlerden kaos çıktı. 3 Kasım 2020 tarihinde sandığa giden Amerikan halkı, hali hazırda başkan olan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında seçimini yaptı. 

Oyların sayımına başlanmasıyla birlikte Trump önde götürdüğü seçimden zaferle ayrıldığını açıkladı. Zaman geçtikçe iki aday arasındaki fark gittikçe kapandı ve Biden öne geçerek seçimi kazandı. Bu gelişme üzerine Trump, seçimlere hile karıştığını ifade ederek, yeniden oy sayımı istedi. Trump bu talepleri sonuçsuz kaldı.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda Biden'ın seçim zaferini tescilleyecek kongre öncesi miting düzenleme kararı alan Trump, on binlerce insana seslendi. Buradaki konuşmasının ardından öfkeli kalabalığa kongre binasına yürümeleri talimatı veren ABD Başkanı, çıkan olaylardan sorumlu tutuldu. 

Kongre binasına baskın düzenleyen Trump destekçileri ancak özel harekat kuvvetlerinin operasyonuyla durduruldu. Dünya kamuoyuna bomba gibi düşen olaylarda 5 kişi öldü, onlarcası da yararlandı.

TRUMP'I HEPSİ SANSÜRLEDİ

Trump hakkında bu gelişmeler üzerine sosyal medya devlerinden tepki çeken bir karar verdi. Şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesiyle önce Twitter ardından Facebook, Instagram ve YouTube, ABD Başkanı'na sansür uyguladı.

Kongrede de Trump'ın görevinin bitmesine bir hafta kala azledilmesi için çalışmalar başlatıldı.

''ABD'DEN SONRA İLK HEDEF TÜRKİYE''

Bugünkü köşesinden Trump'a uygulanan bu sansüre değinen Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, çarpıcı iddialarda bulundu.

ABD Başkanı'nı iç tehdit ilan eden sosyal medya şirketlerinin, yeni bir dünya inşa etmeyi arzuladığını vurgulayan Karagül, ''İfade özgürlüğünü hiçe saydılar, en temel açıklamaları engellediler. Görevi devretmesine on gün kala azletmeye çalıştılar'' ifadelerini kullandı.

Bu şirketlerin bununla da kalmayarak harekete geçtiğini belirten Yeni Şafak yazarı, ''Açık ve net: ABD’den sonra ilk Türkiye'ye saldıracaklar. İhaleleri çoktan dağıttılar. Şunu açık, net söyleyeyim: Bu şirketler, ABD içindeki savaşlarını kazandıktan sonra (kazanırlarsa) ilk iş olarak Türkiye’ye saldıracaklar. 2023’e kadar ve bu tarihte, amansız bir müdahale başlatacaklar.'' görüşünü dile getirdi.

Sosyal medya şirketlerinin seçimlere doğrudan müdahil olacağına da işaret eden Karagül, ''15 Temmuz’dan çok daha yaygın bir müdahale servis edecekler. Artık bunun adı “darbe” değil. Türkiye’de ihaleleri çoktan dağıttılar, rol, görev paylaşımı yaptılar." dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINZ...

'ABD'den sonra ilk Türkiye'ye saldıracaklar' ile ilgili etiketler Türkiye ABD Sosyal Medya İbrahim Karagül Yeni Şafak Darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.