İbrahim Kalın'dan Suriye'ye operasyon sinyali: "Her an başlayabilir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Suriye'de kara harekatı her an başlayabilir" diyerek operasyon sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir grup yabancı medya temsilcisi ile İstanbul'da görüştü.

"KARA HAREKATI HER AN BAŞLAYABİLİR"

Türkiye'nin uluslararası gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan Kalın'dan "askeri operasyon" açıklaması geldi. Kalın, "Suriye'de kara harekatı her an başlayabilir" ifadelerini kullandı.

"YERELLEŞTİRİLEN ATEŞKES" PLANI

Ukrayna'da savaşı "ne Rusya'nın ne de Ukrayna'nın kazanacağını" belirten Kalın, Türkiye'nin barış için arabulucu olmak istediğini, genel barış olanaklı değilse, "yerelleştirilen ateşkesler" elde etmek için çalışacaklarını açıkladı.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA İÇİN SÜRE DARALIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Mayıs ayında yapılması beklenen seçimlerden önce İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik hedeflerini onaylamak için "sürenin daraldığını" da söyledi. Kalın, Türkiye'nin ülkelerin tekliflerini onaylamasının, Stockholm'ün Ankara ile varılan anlaşma kapsamında verilen terörle mücadele sözlerini "hızlı bir şekilde yerine getirmesine bağlı olduğunu" söyleyerek bunun aylar sürebileceği uyarısında bulundu.

Kalın, "Stockholm, geçen yıl Madrid'de imzalanan anlaşmayı uygulamaya tamamen kararlı, ancak yargı sisteminin, yeni terör tanımlarını uygulayabilmesi için altı aya daha ihtiyacı var" dedi.

Kalın, İsveç hükümetinin "terör örgütlerine, İsveç'in artık onlar için güvenli bir sığınak olmadığı, para toplayamayacakları, üye alamayacakları ve başka faaliyetlerde bulunamayacakları" konusunda net bir mesaj göndermesi gerektiğini söyledi.

 

İbrahim Kalın'dan Suriye'ye operasyon sinyali: "Her an başlayabilir" ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.