İbrahim Kalın'dan Nakba mesajı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Nakba'nın yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Filistin halkının özgürlük, adalet ve onur mücadelesi devam ediyor. İsrail’in işgali, sürgünleri, tutuklamaları ve katliamları; batılı devletlerin desteği ve utanç verici sessizliği onları yıldırmadı, yıldırmayacak. Türkiye haklı davasında Filistin halkının yanındadır.'' ifadelerini kullandı.

1948'DEN BERİ ANILIYOR
Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nakba" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

GÖSTERİLERDE 200'DEN FAZLA ŞEHİT VAR

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Askerlerin bir yılı aşkın süredir devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde şu ana kadar 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

İbrahim Kalın'dan Nakba mesajı... ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Filistin İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.