İbrahim Kalın: Alçak, kalleş katiller bizi yıldıramayacak!

Halep'te Rusya ve Esed perde arkasına çekildi, zulmü İran sürdürüyor. Bölgeden tahliyelerin başlamasına dakikalar kala Şii milis güçleri ateşkesi bozdu. Ankara'dan ateşkesi bozan İran destekli güçlere çok sert cevap geldi

İranlı general komutasındaki Şii milisler, Halep’te kuşatma altındaki bölgeye kara harekâtı başlattı. Şii milislerin saldırısını Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı ve Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı düzenliyor.

Al Jazeera’nin haberine göre Rusya ile Türkiye’nin üzerine mutabakata vardığı ateşkes şartlarını İran kabul etmiyor. Bu sebeple İran’a bağlı Şii milisler tahliyelere engel oluyor. İlk etapta belirlenen ve sayıları birkaç yüzü bulan yaralıların tahliyesi bile bu sebeple henüz gerçekleşmedi.

Bölgedeki muhalif bir komutan da Rusya’nın İran’la ateşkesi sağlamak için görüşmeleri sürdürdüğünü, bu esnada Şii milislerin hâkim olduğu bölgelerden havan topu atıldığı bilgisini verdi. Bu süreçte muhalifler doğrudan çatışmaya girmiyor, karargâhlarında Rus ve İranlı yetkililerin yaptığı görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyor.

Bir muhalif komutan saldırıların özellikle İran destekli Şii milislerin bulunduğu bölgeden geldiğini söyledi.

Reuters ise adını vermediği bir BM yetkilisi ve muhalif kaynaklara dayandırdığı haberinde, İran'ın ateşkes için yeni şartlar öne sürdüğünü belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İSİM ZİKRETMEDEN İRAN'A YÜKLENDİ

Ateşkese İran engeli Ankara'da da büyük tepki gördü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Dün gece varılan ateşkes ve tahliye mutabakatını uygulamak için girişimlerimiz sürüyor. Alçak, kalleş katiller bizi yıldıramayacak." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: Alçak, kalleş katiller bizi yıldıramayacak! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.