İbrahim Kabaoğlu: Ortak anayasa çalışması yapıldı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın 'ortak anayasa çalışması' iddiası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yalanlanmıştı. Ancak CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun anayasa taslağını HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını 3 Ekim 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı görüntüler ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun anayasa taslağını HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını 3 Ekim 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı ortaya çıktı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ bu iddiayı gündeme getirmesinden sonra kendisine yönelik tepkiler artınca, Twitter'dan Kaboğlu'nun bu çalışmayı doğrulayan açıklamasını paylaştı.

O dönem CNN Türk yayınına bağlanan Kaboğlu'nun "4 parti temsilcileri ve uzmanlarının katılımıyla bir anayasa çalışması yapıldı." dediği görüldü.

AKŞENER: HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPMADIK

Akşener ise dün konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ben tek bir şey söyleyeyim, biz HDP ile CHP ile Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta. Genel Başkan olarak tekrar söyleyeyim, hiçbir arkadaşım bilgim içinde ya da dışında, bu kadar geniş söylüyorum... Buna sadece HDP değil, CHP, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum isnatların arasında. Bir anayasa çalışması yapmadık ama daha ilginç bir şey vardı dün, AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Yani bir tarafta HDP’yle yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de oturup bir anayasa çalışması yapmadık.”

İbrahim Kabaoğlu: Ortak anayasa çalışması yapıldı ile ilgili etiketler CHP HDP Anayasa Saadet Partisi İYİ Parti CNN ibrahim kaboğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.