İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları! Cumhur İttifakı Hatay Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ne dedi? İbrahim Güler kimdir?

İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları! Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler bugün yaptığı açıklamalar ile gündeme bomba gibi düştü, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş'ı eleştirerek, "Büyükşehir Belediyesi ve HATSU'nun 2018 yılında 1 milyar 650 milyon lira. Büyükşehire aktarılan vergi geliri 570 milyon lira. Hizmete bakıyorsunuz sıfır. Peki bu para nerede Lütfü Savaş? Nereye harcandı? çıkıp açıkla." demesi üzerine konu soruşturulmaya başlandı.

İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları! Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla liderler ve adayların açıklamaları gündemin önemli kısmını oluşturuyor.Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler'in bugün yaptığı açıklamalar uzun süre ses getireceğe benziyor. CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş'ı eleştirerek, "Büyükşehir Belediyesi ve HATSU'nun 2018 yılında 1 milyar 650 milyon lira. Büyükşehire aktarılan vergi geliri 570 milyon lira. Hizmete bakıyorsunuz sıfır. Peki bu para nerede Lütfü Savaş? Nereye harcandı? çıkıp açıkla." eleştirisi sonrası vatandaşlar tarafından soruşturulmaya başladı. Peki İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları nedir? Cumhur İttifakı Hatay Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ne dedi? İbrahim Güler kimdir? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları! Cumhur İttifakı Hatay Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ne dedi? İbrahim Güler kimdir?

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, seçim çalışmaları kapsamında Hassa ilçesindeki mahalleleri ziyaret ederek partisine destek istedi.

Burada mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ı kente hizmet yapmamakla eleştiren Güler, "Bir türkü tutturmuşlar, bizi engelliyorlar diye. Vatan ve millet sevdalısı sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli'nin dava arkadaşları hizmete dur demez. 5 yıldır aynı aynı türküyü söylüyorlar. Bizden geçen yıl 250 milyon borçlanma talebi istediler. Projesi belli olan 170 milyona 'evet' dedik. Peki ne yaptılar?" ifadelerini kullandı.

Büyükşehirin su anda seçim öncesi göz boyamak panikle çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Güler, şuan adeta bir makyaj yapıldığını savundu.

15 Temmuz'da tanka kafa tutmuş bir millet bunu yemeyeceğini öngören Güler, şöyle devam etti:

"Şuan da sıcak asfalt döküyorlar. Bu yanlış. Bu zamanda yapılan bu asfalt israftır. Ama neden? Seçim var diye yapıyorlar. Madem engel vardı nasıl yapabiliyorlar peki? Demek ki canları isteyince yapıyorlar. Sayın Savaş'a soruyorum. Büyükşehirin ve Hatsu'nun 2018 yılı 1 milyar 650 milyon lira. Büyükşehire aktarılan vergi geliri 570 milyon lira. Hizmete bakıyorsunuz sıfır. Peki bu para nerede Lütfü Savaş? Nereye harcandı? çıkıp açıkla. Millet bilsin."

-"13 MİLYONA ALINACAK ARAÇLAR 190 MİLYONLARA KİRALANDI-"

Güler, millete hizmet olarak gidecek paraların yanlış kullanıldığını söyledi.

Araç kiralamalarla ilgili şüphelerini yargıya gittiklerini aktaran Güler, şunları konuştu:

"Millete hizmet olarak gitmesi gereken bu paraların nerede olduğunu ben sadece 1 örnekle açıklayayım. Büyükşehir logolu kamyon, kepçe gibi iş makineleri ve araçları sadece 13 milyona satın alabilecekken 5 yılda kiralama bedeli olarak 190 milyon lira para harcanmış. Bu araçlar milletin malı olabilirdi halbuki. Minibüs sahipleri ile kiralama bedeli olarak 3 bin liraya anlaşılıyor. Bir araştırıyoruz ki bir turizm firması kiralama bedeli olarak Hatay Büyükşehir Belediyesine 27 bin 612 lira fatura kesiyor. Konuyu yargıya intikal ettirdik. Hesabını soracağız."

 Hatay ile birlikte büyükşehir olan illerde çok güzel hizmetler yapıldığını vurgulayan Güler, Hatay'ın maalesef bu hizmetlerden yoksun kaldığını kaydetti.

Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'e, Kahramanmaraş'a, Adana'ya , Mersin'e bakın. Belediyecilikte muazzam işlere imza attılar. Hatay'ın onlardan daha fazla potansiyeli var iken biz CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 'oy vermeyene hizmet yok anlayışı' yüzünden geri kaldık. Biz bu zamana gelmişiz bunları konuşuyoruz. Yol yok , hizmet yok, su yok. Hatay'ın artık kaybedecek vakti yok. Çok yakında Hatay'ı kısa zamanda kalkındıracak büyük projeleri açıklayacağız."

İBRAHİM GÜLER

1976 Reyhanlı Doğumlu 1997 Gazi Üniversitesi, AnkaraTicaret ve Turizm Eğitim Fakültesi 2017 Anadolu Uni. Adalet bölümü 1997-2005 Edirne, Ş.Urfa ve Hatay da öğretmenlik 2005 Güler Uls. Taş. Firma ortak ve müdürü 2012 AK PARTİ Antakya İlçe başkan yrd. 2012 IBC GÜLER Dış Tic. 2013 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Üyesi 2014 Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi 2014 Hatay RORO Yön.Krl Başkanı (Ortadoğu Süveyş’in güneyine Ülke karayolu İhracat ve Lojistiğini bağlayan tek düzenli RORO hattıdır.) 2015 AK PARTİ Milletvekilliği aday adayı 2018 AK PARTİ Hatay İl Başkanı (Hala devam etmektedir.) Arapça iyi derecede ,İngilizce orta derece, Almanca orta derece Evli 5 Çocuk Babası

Hatay

Antakya (Arapça: انطاكيّة, Anṭākye; Yunanca: Ἀντιόχεια, Antiohia) Hatay ilinin merkez ilçesidir. Akdeniz Bölgesindedir ve Türkiye'nin en güneydeki il merkezidir. Ortasından Asi Nehri geçen şehrin rakımı 85 metredir.

Şehir merkezi nüfusu ise 213.581'dir.

Tarihçe Tarih kaynaklarına göre Antakya, M.Ö. 300 civarında Büyük İskender'in komutanlarından Seleucus Nicator tarafından kurulmuştur.Eski kaynaklara göre Antakya 300.000 bin nüfusuyla Roma İmparatorluığunun 3. dünyanın 4. büyük kentiydi. Babası Antiochus'un isminden Antiocheia adıyla kurduğu şehir, Silpius Dağı (bugünkü Habib Neccar Dağı) eteğinde ve Asi Nehri (Orontes) kenarında yer almıştı. Aslında İskender'in ölümü sonrasında Seleucus'un yönetimine giren topraklarda Antakya dışında başka yerlerde çok sayıda Antiocheia daha kurulmuştu.

Tarih Öncesi ve Helenistik Dönem: Antakya civarının tarihi, şehrin kuruluşuna göre çok daha eskidir. Değişik kaynaklarda belirtildiğine göre, Tell-Açana höyüğündeki kazılar Kalkolitik Çağdan (M.Ö. 5000-4000) itibaren yörenin yerleşim için kullanıldığını göstermektedir. Anadolu'yu Filistin ve Suriye'ye bağlayan yol üzerinde, Mezopotamya'yı Doğu Akdeniz'e bağlayan noktalardan biri olması nedeniyle Hatay'ın eski bir yol güzergahı olduğu çok açıktır. Burası Hitit ve Eski Mısır İmparatorluklarının sınırlarını oluşturan bölgenin eşiğindeydi.

Makedonyalı Büyük İskender'in doğuya doğru fetihlerini sürdürürken Pers Kralı Darius (Codomannus)'la yaptığı savaşlardan birinin İ.Ö.333 yılında Issus yakınlarında, bugünkü Payas İlçesinde, Pinarus nehri (bugünkü Deliçay) üzerinde gerçekleştirildiği düşünülmektedir. Bunun hemen ardından Gaugamela denilen yerdeki savaşta Büyük İskender'in ordusunun galip gelmesinden sonra İskender, Fenike topraklarını elde etmek amacıyla Asi (Orontes) boyunca güneye ilerledi. Suriye ve Mezopotamya bölgesi Makedonyalıların eline geçti. Ancak Büyük İskender'in M.Ö. 323 yılında Babil'deyken ölmesinin ardından fethedilen topraklar İskender'in komutanları arasında bölündü. Suriye ve Mezopotamya bölgesi üzerindeki güç savaşı Seleucus Nicator'un lehine sonuçlandı (M.Ö. 301). Öncelikle Seleucus Krallığının başkenti olarak, Akdeniz kenarında bir liman olduğundan Seleucia Pieria (bugünkü Samandağ, Çevlik) seçilmişti. Seleucus, yendiği rakibi Antigonus (Monophtalmus)'un bugünkü Antakya'nın 5 km. kadar kuzeyindeki yönetim merkezi Antigonia'yı yıkarak halkını kendi adıyla kurduğu bu yeni başkente (Seleucia) naklettirdi. Ancak Mezopotamya civarı ve güney Suriye'nin kontrol edilebilmesi açısından ve Seleucia'nın denizden gelecek saldırılara açık olması nedeniyle yeni bir kent, Antiocheia kuruldu.

Antakya'ya bağlı Küçükdalyan Belediyesinde, Sen Pier (Saint Pierre) Kilisesi: Dünyanın ilk kilisesi olduğu için Hıristiyanlık tarihinde önemli yeri vardır.

Bu kent, yendiği rakibinin Antigonia'sıyla aynı yerde değildi, daha güneyde Silpius Dağı eteğinde ve Orontes (Asi) kenarında idi (M.Ö. 300). Antakya'nın Seleucus Krallığı'nın başkenti olması Seleucus Nicator'un ölümünden sonra oğlu Antiochus Soter (M.Ö. 281-261) zamanında olmuştur.Ve bu olay çok eskidir.

Cumhuriyet Dönemi Hatay'ın anavatan Türkiye'ye katılması öncesinde, 2 Eylül 1938 tarihinde 10 aylık bir süre varlığını sürdüren Hatay Devleti kuruldu. Toprakları, Milletler Cemiyeti (Cemiyet-i Akvam) belgelerinde İskenderun Sancağı olarak yer alan bölgeydi. 16 Haziran 1939'da TBMM'nde alınan kararla Türkiye ile Hatay Devleti arasındaki sınır çizgisi kaldırılarak geçersiz kılındı. 23 Temmuz 1939'da ise anavatana katılma, son Fransız kıtasının kışladan çıkmasıyla ve Fransız kıtasının da yeraldığı törenle kışlaya Türk bayrağı çekilmesiyle tamamlanmış oldu.

Nüfus Antakya Şehir Merkezi Nüfusu
2010 213.581
2009 202.216
2008 188.310
2007 186.243
2000 144.910
1997 140.601
1990 123.871
1985 107.821
1980 94.942
1975 77.518
1970 66.520
1965 57.855
1960 45.674
1955 -
1950 30.494
1945 27.517
1940 26.939
1935 -
1927 -

Coğrafya Anadolu'nun güneyinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır vilayetlerinden biri olan Hatay ilinin yönetim merkezi Antakya, 36 10' kuzey enlemi ve 36 06' doğu boylamı ile yurdumuzun en güneyinde yer alan kent niteliğindeki yerleşme merkezidir.

Akdeniz iklim bölgesinin doğu ucunda, kıyıdan 22 km kadar içerde olar kentin denizden yüksekliği yaklaşık 80 m'dir. Kuzeyde Nur Dağları ile güneyde Kel Dağ (Cebel-i Akra) arasında kalan Aşağı Asi Vadisi'nin başlangıcında, Kel Dağı'nın kuzeydoğusunda, 440 m rakımlı Habib-i Neccar Dağı'nın eteklerindedir. Kentin kuzeydoğusuna doğru gelişen ve Hatay çöküntü alanının ortasında yer alan Amik Ovası, zirai potansiyeli çok yüksek kalın bir alüvoyal toprak tabakası ile kaplı olup, aynı zamanda ilin en büyük toprak düzlüğünü oluşturur.

Tepelerin zirvelerine tırmanarak kenti çepeçevre saran sur kalıntıları ve kalesiyle kentin adeta simgesi olan ve eteklerinde Antakya'nın kurulu olduğu Habib Neccar Dağı, kenti güneybatı-kuzeydoğu istikametinde sınırlayan bir dizi tepelerin oluşturduğu doğal bir engeldir.

Antik Çağdaki ismi Silpius olan Habib Neccar Dağı'nı da içine alan Keldağ sırası, altyapı serpantin ve gabro gibi yeşil renkli kütlelerin oluşturduğu, üst kısımlarda ise bazalt ve kalkerin hakim olduğu jeolojik bir yapıya sahiptir. Habib Neccar'ın kuzeybatı yamaçları, genç fayların dik basamaklar oluşturduğu parçalanmış, arızalı yüzeyler halindedir.

İklim Antakya ve civarında Akdeniz iklim tipi egemendir. Bu nedenle kentte yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Ancak, kıyı şeridi ile dağların arka kısımları ve yükseltisi fazla olan yerler arasında iklim koşullarındaki bölgesel farklar nedeniyle Antakya'daki iklim koşulları kıyı şeridine kıyasla biraz farklılık gösterir. Bu nedenle sıcaklık, kıyılarda yüksek değerlerde kalır. Yazların, kıyı şeridine kıyasla daha serin geçmesinin bir nedeni de en sıcak ortalamaların kaydedildiği ayların aynı zamanda, Antakya'da rüzgarın en hızlı estiği ve en çok esme sayısına ulaştığı aylar oluşudur.

Asi Nehri: Kuzey yönünde yaklaşık 30 km boyunca Türkiye-Suriye sınırını oluşturacak şekilde akan Asi Nehri, Türkiye topraklarına girdikten sonra batıya döner ve bugün kurutulmuş olan Amik Gölü'nün ayağı Küçük Asi ile birleştikten sonra güneydoğu doğrultusuna yönelir ve Samandağ'ın güneyinde Akdeniz'e dökülür. Antik Çağ'ın Orontes'i olan Asi'nin kaynağı, Lübnan Dağları'dır. Antik çağda küçük tonajlı nehir gemilerinin seyrüseferine imkân veren ve Antakya'yı asırlar boyu Akdeniz'e bir su yolu ile bağlanmış olan Asi Nehri'nin bugün akıttığı ortalama su miktarı, kentin içinde 5.04 m³/sn.dir. Antakya içinden geçen ve bir kanal haline getirilmiş olan yatağı, yaklaşık 2 km uzunluğunda ve 30-35 m genişliğindedir.

Eski Antakya, Asi Nehri ile Habib Neccar Dağı arasında kalan doğu kısmıdır. Asi üzerinde, şehrin iki yakasını bağlayan bir dizi köprü vardır. Eski köprülerden biri olan, Amik Gölü'nün kurutulması projesi çerçevesinde, Asi'nin genişletilmesi ve yatağının taranması çalışmaları sırasında kentin Roma Çağı'ndan beri ayakta duran ünlü taş köprüsü (ki Diocletian zamanında yapıldığı tahmin edilir), 1972 yılında dönemin belediye başkanı tarafından hunharca yıkılarak yerine bugünkü betonarme köprü inşa edilmiştir.

Bağlı beldeler: Avsuyu, Çekmece, Dursunlu, Ekinci, Gümüşgöze, Güzelburç, Harbiye, Karaali, Karlısu, Kuzeytepe, Küçükdalyan, Maşuklu, Narlıca, Odabaşı, Ovakent, Serinyol, Subaşı, Şenköy, Toygarlı, Turunçlu, Yeşilpınar,Ballıöz Meydancık

Bağlı köyler: Açıkdere, Akcurun, Akçaova, Alaattin, Alahan, Alazı, Anayazı, Apaydın, Arpahan, Aşağıoba, Aşağıokçular, Bahçeköy, Balıklıdere, Ballıöz, Bitiren, Bostancık, Bokşin, Bozhüyük, Bozlu, Büyükdalyan, Çardaklı, Çatbaşı, Çayır, Dağdüzü, Değirmenyolu, Demirköprü, Derince, Doğanköy, Dursunlu, Gökçegöz, Güldüren, Güneysöğüt, Günyazı, Hanyolu, Hasanlı, Karsu, Karşıyaka, Kisecik, Koçören, Madenboyu, Mansurlu, Maraşboğazı, Melekli, Meydancık, Oğlakören, Orhanlı, Paşaköy, Saçaklı, Samankaya, Saraycık, Sinanlı, Sofular, Soğuksu, Suvatlı, Tahtaköprü, Tanışma, Turfanda, Uzunalıç, Üçgedik, Karaali, Yaylacık, Yeşilova, Yoncakaya, Yukarıokçular, Zülüflühan, Yakuplu, Kulaç, Gözluçukur, Esenbağ, Tokaçlı Maşuklu,Güzelburç

Kültür Türkiye Cumhuriyeti'nin kozmopolit kentlerinden birisidir. Çok uzun bir süre boyunca bir arada yaşamayı öğrenmiş, etnik kökenleri, dinleri farklı birçok topluluğa ev sahipliği yapan bu kent UNESCO barış kenti seçilmiştir[kaynak belirtilmeli]. Çokkültürlü yapısını tarih boyunca korumuş olan ilde aynı ulusa mensup birden fazla dini cemaat bulunmaktadır. En büyük nüfusa çoğunluğuna sahip Nusayri Araplar ve Sünni Türklerin yanında, Alevi Türkler , Süryaniler, Sünni Araplar, Katolikler, Ortodoks Rumlar, Protestan Araplar, Maruni Araplar, Ermeniler, Yahudiler ve diğer küçük topluluklar Hatay'ın çok kültürlü yapısının dinamiklerini oluştururlar. Örneğin Samandağ ilçesi Nusayri Araplardan oluşurken Altınözü ilçesi hem sunni arap hem de Türk müslümanlardan oluşmaktadır.

'Hıristiyanlık' isminin ilk kez verildiği şehir olan Antakya'da bulunan St.Pierre Kilisesi Hıristiyanlığın en önemli tarihi kiliselerindendir. Kilise aynı zamanda Hristiyanlarca hac yeri olarak kabul edilmekte ve her yıl burada 29 Haziran günü Katolik Kilisesince ayin düzenlenmektedir.

Tarihi ve turistik mekanlar açısından da zengin olan ilde dünyanın ikinci büyük mozaik koleksiyonunu barındıran Hatay Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır.

Her yıl 21-23 Temmuz tarihleri arasında kentte Uluslararası Antakya Turizm ve Sanat Festivali yapılmaktadır.

Dünyanın en uzun ikinci kumsalı Samandağ'dadır.

Kardeş şehirler Adana Türkiye
Mersin Türkiye
Şanlıurfa Türkiye
Mardin Türkiye
Şam Suriye
Lazkiye Suriye
Aalen Germany

İbrahim Güler'in son dakika açıklamaları! Cumhur İttifakı Hatay Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ne dedi? İbrahim Güler kimdir? ile ilgili etiketler AK Parti MHP Cumhur İttifakı Hatay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.