İbn-i Sina'nın mucizevi karışımı son veriyor! Kuru öksürük ile uyku düşmanı diş ağrısı tarih oluyor

Bir türlü geçmek bilmeyen kuru öksürük ve kabir azabı gibi çile çektiren diş ağrısı her nesilden insanın başlıca kabuslarındandır. Gecenin bir köründe başlayan ağrılara deva arayan on binlerce insanın çaresini yıllar önce İbn-i Sina buldu.

Henüz 14 yaşında iken üstün zekası ile herkesi şaşırtan ve hatta öğretmenlerini bile geçmeyi başaran 19’una geldiğinde de tıp doktoru olarak hastalarını tedavi etmeye başlayan İbn-i Sina kendi zamanında yaşayan birçok hükümdar ile sultanın dertlerine de deva bulmuştur. Kendi hastalıkları için dünyanın dört bir tarafından çare aramak için gelenler İbn-i Sina’nın deva veren ilaçlarını kullanmışlardır.

Çoğunu besinler ile şifalı bitkilerin oluşturduğu bu ilaçlar arasında acı biber, sirke, keten tohumu ve bal da vardı. Özellikle kış aylarından bahar aylarına geçiş esnasında havaların azizliğine uğrayarak sizi rahatsız eden kuru öksürük ve kabir azabını andıran diş ağrısı artık İbn-i Sina’nın mucizevi formülü ile tamamen ortadan kalkmış olacak.

Kuru öksürüğün yanında grip ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkların yanında üst solunum yolu rahatsızlıklarından bronşit için deva artık sadece İbn-i Sina. Geçmek bilmeyen öksürük, uykuların azılı düşmanı diş ağrısı artık tarih olma yolunda.

İbn-i Sina'nın mucizevi karışımı son veriyor! Kuru öksürük ile uyku düşmanı diş ağrısı tarih oluyor

İbn-i Sina'nın Sirkeli Karışımları

• Mercimek ile sirke beraberce pişirilerek lokal bir şekilde uygulandığında şişlikler dağılır.
• Tuz ile sirke karıştırılarak lokal bir şekilde uygulandığında kulak ağrısı son bulur.
• Acı karpuz köküyle sirke karıştırılarak pişirildiğinde bunun gargarası diş ağrısına iyi gelir.
• Sirkenin acı biberle karışımında dişler kendine gelir.
• Bakla sirkeyle pişirildiğinde kusma ve kronik ishal son bulur.

İbn-i Sina'nın Keten ve Bal Karışımı

• Keten tohumunu biraz kavurduktan sonra bal ile yoğurun. Elde edilen karışım bir kavanozda saklanır. Bu karışımı, öksürük artmaya başladığı andan itibaren günde bir çay kaşığı olacak şekilde tüketin.

İbn-i Sina'nın mucizevi karışımı son veriyor! Kuru öksürük ile uyku düşmanı diş ağrısı tarih oluyor ile ilgili etiketler Öksürük Diş Ağrısı İbn-i Sina
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.