İbn-i Sina'nın bin yıl önce verdiği salgın çözümü

Tüm dünyayı esir alan koronavirüs salgını 42 binden fazla kişiyi öldürdü. Bilgileriyle yüzlerce yıl sonrasına bile ışık tutan İbn-'i Sina'nın salgın hastalıklara karşı çözümlerini Şeref Yumurtacı kaleme aldı. İbn-i Sina'nın tavsiyeleri arasında "Evinizde oturun ve neşeli olun. Hastalık neşeden kaçar." gibi tavsiyeler de yer alıyor.

Günümüzde pek çok ülkeye hızla yayılan koronavirüs her geçen gün can almaya devam ediyor. Tıp adamı, astronom, yazar ve filozof olan İbn-i Sina 1000 yıl önce insandan insana bulaşan hastalıklardan nasıl korunmak gerektiğini anlatmıştı.

Diriliş Postası Yazarı Şeref Yumurtacı, bugünkü yazısında salgın hastalıklar konusunda İbn-i Sina'nın yöntemlerini kaleme aldı.

İşte yazının ilgili bölümü:

"Doğu’da “Hekimlerin Piri ve Hükümdarı”, Batı’da ise “Avicenna” olarak tanınan İbn-i Sina “El Kanun Fit Tıb” kitabında birçok hastalığa karşı çözüm önerileri sunmuştur.

İşte İbn-i Sina’nın insandan insana bulaşan bu salgın hastalıklara karşı çözüm önerileri;

- SİRKE ile temizlik yapın. Ellerinizi, bulaşıklarınızı ve kıyafetlerinizi mutlaka sirke ile yıkayın.

- Birlikte dolaşmayın. Beş on kişi bir araya gelerek kalabalıklar oluşturmayın.

- Pazarları terk edin.

- Paraları bırakın.

- Toplu halde ibadet etmeyin

- Salgından korkmayın, hastalıktan sakının, hastalarınızı terk etmeyin.

- Evinizde oturun ve NEŞELİ olun. Hastalık neşeden kaçar."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İbn-i Sina'nın bin yıl önce verdiği salgın çözümü ile ilgili etiketler salgın Koronavirüs Korona İbn-i Sina tavsiye diriliş postası Şeref Yumurtacı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.