İBB'yle solcu öğrenciler karşı karşıya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma yüzde 35 zam yapması ve bu artışın üzerinden çıkan tartışmalara Ekrem İmamoğlu'nun yardımcısı Murat Ongun da katıldı.

Ongun protestoyu yapan ve gişelerden atlayarak metroya giren üniversitelileri anlamadığını belirterek şunları söyledi:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan önce İstanbul’da öğrenci ulaşım kartları 85 TL idi. Son artışla bile öğrenci kartları bugün 50 TL’dir. Öğrenciler adına protesto yapan bazı grupları anlamamakla beraber, Türkiye’de en ucuz öğrenci ulaşımının hala İstanbul’da olduğunu belirtiriz."

İBB'yle solcu öğrenciler karşı karşıya

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM KAÇ TL

İstanbul'da 10 Şubat 2020 tarihinde toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapılmıştı. Buna göre tam elektronik bilet 3.50 lira, öğrenci bileti 1.75 lira, Tam Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Mavi Kartı ise 50'ya çıkarılmıştı.

NEREYE KAÇ TL ZAM

10 Şubat'ta uygulanmaya başlayan yeni fiyatlara göre 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira oldu. 205 lira olan Tam Mavi Kart 275 lira, 40 lira olan Öğrenci Mavi Kartı ise 50 liraya yükseltildi.

Otobüs ve İBB’ye bağlı raylı sistemlerde Tam Bilet Aktarma Ücretlerinde; birinci aktarma 2,50 lira, ikinci aktarma 1,90 lira, üç, dört ve beşinci aktarmalar 1,20 lira olarak belirlendi.

Öğrenci Aktarma Ücretlerinde ise; birinci aktarma 0,75 kuruş, ikinci aktarma 0,70 kuruş, üç, dört ve beşinci aktarmalar 0,60 kuruş oldu.

Şehir Hatları Vapurları ve bilet entegrasyonuna dahil deniz motorlarında da 2,60 lira olan hatlar 3,50 lira, 2,70 lira olan hatlar 3,65 lira, 3 lira olan hatlar 4 lira olarak belirlendi.

Deniz yollarında aktarma ücretleri ise şöyle: Birinci aktarma 2,80 lira, ikinci aktarma 2,30 lira, üç, dört ve beşinci aktarma 2 lira.

İBB'yle solcu öğrenciler karşı karşıya ile ilgili etiketler İBB zam Öğrenci protesto toplu ulaşım toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.