"İBB'yi CHP mi, yoksa Koç Holding mi yönetecek?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üst düzey yönetim kadrosunun tamamını geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Bu kadronun CHP içinde tepkilere neden olduğu iddia edild.

gazzetta9.com'un haberine göre: Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ekrem İmamoğlu'na verdikleri yoğun destek ve sahada yaptıkları sıkı çalışma ile tanınan bazı Parti Meclisi üyeleri durumu "Düşündürücü ve kaygı verici" olarak nitelerken yine bazı PM üyeleri ise açıklanan listede CHP dinamiklerini birebir bilen ve parti geleneği içerisinden gelen kişilerin olmayışını eleştirerek "CHP olarak bu görevleri yapabilecek çok sayıda nitelikli kadroya sahibiz. Açıklanan isimler ile halka liyakat söylemimimizi de açıklamamız mümkün değil" şeklinde görüş belirttiler.

Celal Eren Çelik, parti içerisinde özellikle bir grup milletvekilinin ise "Kadrolar bu şekilde oluşturulacaksa biz kendi belediyecilik anlayışımızı,sosyal demokrat belediyeciliği yine sosyal demokrat isimler ile partinin yetiştirdiği isimler ile yansıtamayacaksak, AK Parti'den farkımızı bu şekilde halka gösteremeyeceksek belediyeyi niye aldık ki?" şeklinde tepkilerin yükseldiğini belirtti.

"İBB'yi CHP mi, yoksa Koç Holding mi yönetecek?"

"KOÇ HOLDİNG Mİ YÖNETECEK?"

İmamoğlu'nun açıkladığı kadronunun üst düzey isimlerinin Koç Grubu şirketlerinde görev yapmış isimlerden oluşması ve özellikle TÜPRAŞ özelleştirmesi sürecinde bu grup adına üst düzey görev yapan profesyonel şirket yöneticisi isimler olmasının da rahatsızlık yaratan bir başka konu olduğu iddia edildi.

Parti koridorlarında "İstanbul Belediyesi'ni CHP'mi yoksa KOÇ HOLDİNG mi yönetecek?" sorusu soruluyor.

Bir grup milletvekili ve PM üyesinin de başta İstanbul olmak üzere Ankara'da yaşanan atamalar konusundaki sıkıntıları kısa süre içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşma konusunda temaslara başladı...

gazzetta9.com'un ulaştığı bilgilere göre bu isimlerin başında ise Dr.Servet Ünsal ve Ali Haydar Hakverdi bulunmakta.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI İSBAK'A, ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ İSTAÇ'A

İmamoğlu'nun atamaları içerisinde en büyük tepkiyi ise 2011 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olan ve sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye düzdüğü övgüleri ile dikkat çeken Bahattin Yetkin oldu.

CHP tabanında olduğu gibi PM üyeleri ve milletvekilleri de bu görevlendirme sonrasında adeta çileden çıktı ve büyük tepki gösterdiler.

Hatta bir milletvekilinin İmamoğlu'nun "Herkes ile kucaklaşacağız" açıklamasına gönderme yaparak "Bu kadar "kucaklaşmayı" bizim bünyemiz kaldırmaz" şeklinde tepkisini koydu.

Hatırlanacağı gibi Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde de 7 Haziran seçimlerinde MHP'den Gümüşhane Milletvekili seçilen eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı İSTAÇ'ın Yönetim Kuruku Başkanlığı görevine atamıştı.

Gerek tabanda gerekse parti üst yönetiminde Mustafa Canlı'nın Millet İttifakı içerisindeki İYİ PARTİ'ye geçmiş olmasından ötürü belli ölçüde tepki yaşansa da bu tepkinin çok büyük olmadığı belirtiliyor.

KONU PM'YE TAŞINABİLİR...

gazzetta9.com'un ulaştığı bir başka bilgi de özellikle ve başta İstanbul olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan atamaların tabanda yarattığı büyük sıkıntı ve hatta yer yer infialin ilk PM toplantısında gündeme getirilmesi ihtimalinin arttığı yönünde.

İDDİA:"KAFTANCIOĞLU MEMNUN DEĞİL"

İmamoğlu'nun üst yönetim kadrosunu basına tanıtmasının ardından sosyal medya üzerinden tebrik mesajı atan Canan Kaftancıoğlu'nun ise aslında atamalardan memnun olmadığı ve atamalar öncesinde İmamoğlu'na özellikle bir kaç müdürlük konusunda isim listesi verdiği ancak isteklerinin gerçekleşmemesinden dolayı İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında soğuk rüzgarlar estiği iddia edildi.

Kaftancıoğlu'nun CHP içerisinde yaklaşan kongre sürecinde dengeleri gözeterek İmamoğlu'nu karşısına almamak adına bu tebrik mesajını sosyal medyada paylaştığı ifade ediliyor.

Öte yine yandan yine gazzetta9.com'da yer alan habere göre: Ekrem İmamoğlu'nun dün basına tanıttığı belediye üst düzey yönetim kadroları büyük eleştiri alırken özellikle İSBAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen Bahatin Yetkin'in daha önce  Ethem Sancak'ın ASİS ELEKTRONİK şirketinde genel müdürlük yaptığı ve AK Parti'den 2011 seçimlerinde milletvekilliğine aday adayı olduğu, sosyal medya hesabında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki küfürlü paylaşımları bepenerek destek verdiği ortaya çıkınca gerek CHP tabanı gerekse CHP üst yönetiminde ciddi tepkiler meydana gelmişti.

İmamoğlu ise atamaları bugün yaptığı açıklaması ile "Liyakat esasına göre yaptıklarını" belirterek savunmuştu.

Ancak İmamoğlu'nun üst düzey atamalarında bir skandal daha ortaya çıktı...

İmamoğlu tarafından İETT Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Bağış'ın İstanbul seçimlerinden sonra sosyal medya hesaplarından Erdoğan'a sevgisinin değişmeyeceğini belirttiği ve "Meğer ne çok o.çocuğu varmış" paylaşımı yaptığı aynı zamanda CHP'li milletvekillerine de "Haçlı Köpeği" dediği ortaya çıktı.

İmamoğlu'nun bu paylaşımların ortaya çıkmasından sonra sonrasında İETT Genel Müdürü'nü görevden alıp almayacağı ise merak konusu.

"İBB'yi CHP mi, yoksa Koç Holding mi yönetecek?" ile ilgili etiketler CHP Ekrem İmamoğlu Koç Holding
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.