İBB'nin tepki çeken projesinde mahalleli çileden çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir grup mahalleli tarafından protesto edildi. Protestocu grup, İmamoğlu'nun konvoyundaki araçlara vurdu. Olay sırasında bir kadın düşerek yaralandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu, törenin ardından alandan ayrılırken bir grup mahalleli tarafından protesto edildi.

İBB'nin tepki çeken projesinde mahalleli çileden çıktı

Proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini belirten grup, İmamoğlu'nun makam aracını durdurmak istedi. Polisin uzaklaştırmak istediği protestocular önce İmamoğlu'nun koruma aracına ardından da makam aracına vurdu. Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu adlı kadın düşerek yaralandı. Polis protestocu grubu uzaklaştırarak yolu açtı. Ekrem İmamoğlu'nun içinde bulunduğu minibüs ve koruma araçları sokaktan uzaklaştı.

İBB'nin tepki çeken projesinde mahalleli çileden çıktı - Resim : 2

'BİZ PARKIMIZI VERMİYORUZ'

Yeşil alan ve parkın yıkılacak olmasına tepki gösterdikleri belirten Koray Akın, "Başkanım biliyoruz sizde yeşili seviyorsunuz ama bizim parkımızın içine kocaman bir site yapılıyor. Bizim sadece talebimiz. İsterseniz buraya gökdelen dikin hiç bir sıkıntı yok. Sadece burası deprem toplanma alanı. Siz gelmeden bir gün önce toplanma alanı tabelasını kaldırdılar. Parkı dörde bölmüşler. Deprem olduğu zaman biz sitenin içinde mi toplanacağız. Biz sadece sizinle çay içmek istedik" diye konuştu.

İBB'nin tepki çeken projesinde mahalleli çileden çıktı - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

İBB Şirketlerinden KİPTAŞ’ın Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları mahalle halkının tepkisine neden olmuştu. Kentsel dönüşüm projesinden mağdur olan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde protesto gösterisi yapmıştı.

Eyüp Yeşilpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hayrullah Türkoğlu çalışmalara şu sözlerle tepki göstermişti;

“Eyüp Yeşilpınar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bölgesinde 191 hane var. 191 hanenin 60'ı KİPTAŞ ile kentsel dönüşüm için sözleşmeyi imzaladı. İmzalamayan 134 hanenin ise bu sabah elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Neye istinaden pandemi sürerken ve bu kış gününde elektriğimiz, suyumuz, doğal gazımız kestiriliyor? Bize tebligat bile gönderilmedi. Bu karda kışta bizi niye mağdur ediyor. Pandemiden dolayı 13 ya da 15 hane sokağa çıkamıyor, adamlar hasta, doktora bile gidemiyorlar, yemeğini ihtiyaçlarını konu komşu karşılıyor. Bir haftalık doğum yapan kadın var bu mağdur insanların içerisinde. Nasıl bir adalet bu böyle… Rantsal dönüşümden yana değiliz. Dayatma ile evlerimizi boşaltmaya çalışıyorlar. Üçte iki çoğunluğumuzu yok sayıyorlar. 134 hanede yaşayan insanlar bu akşam ne yapacak? Belediye Başkanı bu insanlara zamanında güven verdi, biz kendisine oy verdik.

Biz uzlaşmaktan yanayız. Kendisi ile görüşmek istiyoruz. KİPTAŞ yetkilileri bizi dinlemiyor. Bu insanlar mağdur. 100 metrekare daire, 47 metrekareye düşürülüyor. Haklarımızı yok sayıyorlar. Ekrem başkana sesleniyoruz; bu işe el koysun. Beraber bu işi çözümleyelim. Biz bedelini ödeyip aldık bu parselleri, işgalci değiliz”

İBB'nin tepki çeken projesinde mahalleli çileden çıktı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu protesto ibb başkanı imamoğlu protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.