İBB'nin tepki çeken levhaları kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bazı parklara astığı ‘Suç işlemeyin. Köpeklerinizi tasma ve ağızlıkla gezdirin. 5119 Sayılı Yasa uyarınca, köpeklerin tasma ve ağızlıksız gezdirilmesi suçtur’ yazılı levhalar kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "Suç işlemeyin: Köpeklerinizi tasma ve ağızlıkla gezdirin" ifadeleriyle parklara astırdığı levhalar tepki toplamıştı.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) Başkanı Erman Paçalı, konuyla ilgili olarak Hürriyet'ten Ece Çelik'e yaptığı açıklamada “Hiçbir mevzuata göre böyle bir suç yok. Köpeklerin tasma ile gezdirilmesine ilişkin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde bir düzenleme var ancak bunun ihlali suç değil kabahattir. Ayrıca hiçbir mevzuatta köpeklerin ağızlıkla gezdirilmesine dair bir düzenleme de yok. Hayvan hakları yasaları manipüle edilmemeli” diye konuştu.

İBB'nin tepki çeken levhaları kaldırıldı

Hayvanseverlerin tepkisinin ardından İBB, parklardaki bu levhaları kaldırdı.

Paçalı, İBB’nin hızlıca devreye girip tabelaları kaldırmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi ve her türlü hayvan hakkı ihlalinin takipçisi olduklarını belirtti.

İBB'nin tepki çeken levhaları kaldırıldı ile ilgili etiketler İstanbul İBB köpek yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.