İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) 7.8 kilometrelik Levazım-Dolmabahçe Tüneli çalışmasını iki yıldır bekletiyor. 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya düşürecek tünel, İBB’nin İstanbul’un Atılım Yılları (Faaliyet Raporu 2020) kitabında ise "Tamamlanmış Tünel Projesi" olarak gösteriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin, İstanbul karayolu ulaşımının önemli projelerinden olan Dolmabahçe – Levazım Tüneli çalışmalarını durdurduğu ortaya çıktı.

Kaderine terk edilen 70 dakikalık mesafeyi 5 dakikaya indirecek 7.8 kilometrelik tünelin çalışma bölgelerindeki inşaat malzemeleri, konteynerler ve araçlar hurdaya döndü. 2 yıldır yeni İBB yönetiminden ise tünelin akıbetine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ PROJELERİ İPTAL ETMEK

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "İstanbul'a; tüneller, yollar, köprüler, Avrasya Tüneli, Marmaray dahil sayısız eser kazandırdık ama trafik sorununda çözümün, ulaşım projelerini iptal etmek olduğunu düşünemedik. CHP'li İBB düşünmüş. Dün metro, bugün Levazım Tüneli projesi" dedi.

Hesaptan yapılan diğer paylaşımlarda ise proje ile ilgili şu bilgiler verildi:

AK Partili İBB döneminde inşasına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli, iki ayrı tüp şeklinde projelendirildi. Her biri 3.850 metre uzunluğuna sahip tünelin toplam uzunluğu 7.700 metre. Her bir tüpte 2 şeritli yol planlandı.

İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum

Proje sayesinde; Taksim, Kabataş ve Kağıthane yönünden gelen araçlar; Zincirlikuyu, Levent, Etiler ve Ortaköy yönüne kesintisiz bir şekilde ulaşabilecekti. Böylece Dolmabahçe-Levazım arasında 70 dakikayı bulan yolculuk süresi 5 dakikaya inecekti.

İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum - Resim : 2

AK Parti döneminde yapımı hızla devam eden projede, tünelin 1.400 metrelik kısmının imalatları tamamlanmıştı. Bugüne kadar da yaklaşık 220 milyon TL'lik yatırım yapılmıştı.

İstanbul trafiğine adeta can suyu olacak, özellikle maç günlerinde sıkışan trafiğe nefes aldıracak proje; CHP'li İBB yönetimi tarafından durduruldu.

İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum - Resim : 3

TAMAMLANMIŞ PROJE GİBİ GÖSTERİLMİŞ

Öte yandan, tünelin, İBB’nin İstanbul’un Atılım Yılları (Faaliyet Raporu 2020) kitabında "Tamamlanmış Tünel Projesi" olarak gösterildiği ortaya çıktı.

İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum - Resim : 4

İBB'nin 'tamamlandı' dediği tünelde son durum ile ilgili etiketler İBB CHP Lavazım dolmabahçe Tünel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.