İBB'nin 'Suya her ay zam gelsin' teklifi Cumhur İttifakı sayesinde reddedildi!

İBB Meclisi, İSKİ'nin su fiyatlarına yüzde 23'lük zam teklifini AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddetti. Vatandaşı pandemi döneminde mağdur edecek zam teklifi kamuoyunda da büyük tepki çekmesinin ardından Cumhur İttifakı oyları zammı geri çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ'nin su fiyatlarına yüzde 23'lük zam içeren teklifini Cumhur İttifakı'nın oyları ile reddetti.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) Olağanüstü Genel Kurulu, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı.

'HER AY ZAM GELSİN' TEKLİFİ

Sabah'ta yer alan habere göre; toplantıda, İSKİ'nin "Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife Teklifi" görüşüldü. Teklifte su fiyatlarına yüzde 23 zam istendi. Ayrıca her ay su satış birim fiyatlarına aylık açıklanan enflasyon (TÜFE) oranında otomatik zam talep edildi.

İBB'nin 'Suya her ay zam gelsin' teklifi Cumhur İttifakı sayesinde reddedildi!

OYÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Mecliste yapılan tartışmalarda CHP'li üyeler, girdi maliyetlerinin artışını öne sürerek zam yapılmasını talep ederken, AK Partili üyeler de zam görüşmelerinin geçen ay yapılan toplantıda verilen karar doğrultusunda kasım ayında görüşüleceğini belirttiler. İSKİ'nin Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife Teklifi yapılan müzakerelerin ardından oyçokluğu ile reddedildi.

İBB'nin 'Suya her ay zam gelsin' teklifi Cumhur İttifakı sayesinde reddedildi! - Resim : 2

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖKSU: ZAM GELMEYECEK, SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kasım ayına kadar İstanbul'da suya herhangi bir zam gelmeyeceğini belirterek şunları ifade etmişti: İstanbul'un tarihinde ilk defa İSKİ su zammı yapmak ve arsa satışı yapmak için genel kurulu olağanüstü topluyor. Şu anda yüzde 23 su zammı istiyorlar. Biz, AK Parti Grubu olarak yapmış olduğumuz değerlendirmeler çerçevesinde 15 gün önce İstanbullulara hangi sözü verdiysek, sözümüzün arkasındayız. Su zammı meselesini kasım ayında görüşeceğiz. Kasım ayına kadar İstanbul'da suya herhangi bir zam gelmeyecek.

İBB'nin 'Suya her ay zam gelsin' teklifi Cumhur İttifakı sayesinde reddedildi! - Resim : 3

"HAYATI UCUZLATACAĞIM DİYEREK YO ALDI, 6.KEZ ZAM TEKLİFİ YAPTI"

Göksu, Twitter'dan yaptığı açıklamada da "İstanbul'da hayatı ucuzlatacağım diyerek oy alan CHP'li İBB Başkanı, bugün olağanüstü genel kurul ile 6. kez su zammı teklifi getirdi. AK Parti Grubu olarak daha önce enflasyon oranında zam verdiğimiz için,bu zamma izin vermedik. İstanbullunun hakkını korumaya devam edeceğiz" dedi.

 

İBB'nin 'Suya her ay zam gelsin' teklifi Cumhur İttifakı sayesinde reddedildi! ile ilgili etiketler İSKİ İBB AK Parti Cumhur İttifakı su zammı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.