İBB'nin sekreterinin Kandil'in yollarını aşındırdığı ortaya çıktı!

İBB’nin Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde sekreter olarak işe alınan Sevtap Ayman’ın 2011-2012 senelerinde defalarca Kandil ve Irak’ın kuzeyindeki diğer örgüt kamplarına giderek PKK elebaşlarıyla görüştüğü belirlendi. Ayman’ın, vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşabileceği bu birimde istihdam edilmesi ise büyük tepki çekti.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde sekreter olarak işe alındığı ortaya çıkan Sevtap A.’nın, PKK ile bağı tespit edildi. Vatandaşların kimlik bilgilerine rahatça ulaşabileceği bir konumda görev yapan Sevtap A., 26 Kasım 2021’de örgüt propagandası yapanlarla birlikte gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

ÖRGÜT KAMPLARINA GİTTİ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Sevtap A., verdiği ifadede daha önce PKK güdümündeki JİN Haber Ajansı’nda çalıştığını doğruladı. 2011-2012 yıllarında defalarca Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve diğer örgüt kamplarına gidip elebaşlarıyla görüştüğü, talimatlar aldığı tespit edilen Sevtap A., Irak’a giriş-çıkışların akraba ziyareti olduğunu iddia etti.

Sevtap A.’nın sosyal medyada örgüt propagandası, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın açıklamaları ile Tunceli’de yol kesen teröristleri meşrulaştıran paylaşımlar yaptığı görüldü. İBB Muhtarlık Müdürlüğü, seçimlerden sonra işçi kıyımı ile gündeme gelmişti.

İBB'nin sekreterinin Kandil'in yollarını aşındırdığı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler İBB PKK Kandil terör örgütü Sevtap Ayman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.