İBB'nin merdiven alımı mercek altında...

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından büyük sorunlar yaşayan İstanbul İtfaiyesi, son olarak iki itfaiye erinin tatbikat sırasında şehit olmasıyla gündeme gelmişti. Söz konusu olaya ilişkin yürütülen soruşturmada gözler İBB'nin merdiven alımına çevrilmiş durumda.

İstanbul İtfaiyesi'ndeki ilk olay geçtiğimiz Mart ayında Bayrampaşa'da bulunan Ayrancılar Sanayi Sitesi'nde plastik malzemeleri üreten bir işyerinin deposunda çıkan yangında meydana geldi. İddialara göre, klor yüklü depoya köpükle müdahale etmesi gereken itfaiye eri Recep Tekin, amirinin verdiği talimatla suyla müdahale edince yaşamını yitirdi.

KADIKÖY’DE 63 METRELİK YANGIN MERDİVENİ KIRILDI!
İstanbul İtfaiyesi’nde ikinci skandal olay ise geçtiğimiz ay Kadıköy İtfaiyesi’nde yaşanmıştı. İddialara göre, Kadıköy'de tatbikat sırasında itfaiye aracındaki 63 metrelik merdiven kırıldı. Merdivenin kırılmasıyla iki itfaiye eri istasyonun karşısındaki apartmanın çatısına düştü. Kaza sonrası hastaneye kaldırılan itfaiye erleri Emircan Çolak ve Mehmet Ali İnal tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMALAR SÜRDÜRÜYOR!
Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasının ardından,Bayrampaşa ve Kadıköy’de meydana gelen, 3 itfaiye erinin ölümü ile sonuçlanan iki olay ile ilgili açılan soruşturmalar devam ediyor.

İBB’NİN MERDİVEN ALIMI MERCEK ALTINDA!
SuperHaber’in elde ettiği yeni bilgilere göre, İmamoğlu'nun cenazelerine bile gitmediği 2 itfaiye erinin ölüm nedeniyle ilgili titiz soruşturma devam ediyor. SuperHaber’e gelen bilgilere göre 63 metre yükseklikten düşerek hayatlarını kaybeden itfaiyecilerin ölümüne neden olan merdivenin satın alınmasıyla ilgili, alımı yapan komisyondan detaylı rapor istedi.

İBB'nin merdiven alımı mercek altında...

İTFAİYE YE YAZI GÖNDERİLDİ
İstanbul Anadolu Cımhuriyet Başsavcılığ’ndan soruşturma için yollanan yazı ise şöyle.

''İtfaiye Daire Başkanlığı Kadıköy Grup Amirliği’nde, 34 ZF 0445 plakalı 68 m scania merdivenli itfiye kurtarma aracına monteli, Magirus marka merdiven setinin saatlik deney (tatbikat) sırasında 09 05 2020 tarih saat 10:00 maddi hasarla sonuçlanmasına neden olan olayda soruşturma sürdürüldüğünden, 44 m. ve üzerindeki yükseklikteki araçlı merdivenlerin alınması için başkanlığımız tarafından fizibilite çalışmaları ile kurulan komisyon çalışmaları bu yönde düzenlenen merdiven alımlarının karar aşaması ile ilgili bilgi ve raporlarının tutanakların hazırlanarak savcılık kalemi ya da tarafımıza teslim edilmesi saygı ile rica olunur.'' 

 

İBB'nin merdiven alımı mercek altında... ile ilgili etiketler İBB İstanbul itfaiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.