İBB'nin hukuksuzluğuna savcılık engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri Başakşehir Belediyesi'ne ait olan Anne Çocuk Etkinlik Merkezi’ne giderek binayı zorla boşaltmaya çalışmıştı. Duruma itiraz eden Başakşehir Belediyesi'ni haklı bulan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB personelinin söz konusu merkezden çıkarılmasına karar verdi. Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, "Hukuksuz işgale son verdik" açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri Başakşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini yürüttüğü Anne Çocuk Etkinlik Merkezi'ni zor kullanarak boşaltmaya çalıştı. Merkezi kullanan vatandaşlar ve Başakşehir Belediyesi, kararı tepkiyle karşıladı.

Gerginliğe son noktayı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koydu. Savcılık, yetkinin Başakşehir Belediyesinde olduğunu ve polis eşliğinde İBB personelininim binadan çıkarılmasına karar verdi.

İBB'nin hukuksuzluğuna savcılık engeli

Konuya ilişkin açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, “Dün gün içerisinde İBB'ye ait yaklaşık 30 kişilik bir ekip Anne ve Çocuk Merkezi olarak açacağımız birimimizi usulsüz bir şekilde işgal etmeye çalıştı. Bizler de belediyemizde çalışan hukukçularımız ve zabıta ekiplerimizle merkeze bu hukuksuz işgale son verdik" diye konuştu.

İBB'nin hukuksuzluğuna savcılık engeli - Resim : 2

“YAPTIKLARI HUKUKSUZ BİR İŞLEM”

12 Mart tarihli İBB meclisinin vermiş olduğu karara dayanarak söz konusu alanda Anne Çocuk Etkinlik Merkezi açma kararı aldıklarını söyleyen Melik, "İstanbul Büyükşehir tarafından gönderilen ekibin elinde hiçbir gerekçeli karar olmadan burayı işgale çalıştılar. Biz de belediye olarak gerekli evrakları ilgili arkadaşlara ibraz ettik. Bu yaptıklarının hukuksuz bir işlem olduğunu onlara ifade etmeye çalıştık. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildirdik. Emniyet müdürlüğümüze bağlı ekipler buraya gelerek bu işgale son verdi" ifadelerini kullandı.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin meclis üyelerine seslenen Melik, "Hoşunuza gitmemiş bir karar olabilir. Bu alınan karar meclisin iradesiyle alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde grubu olan partilerin kararına uymayarak burayı işgale geldiler. Alınan irade İBB tarafından yok sayıldı" diye konuştu.

 DHA

İBB'nin hukuksuzluğuna savcılık engeli ile ilgili etiketler Başakşehir İBB Belediye Savcılık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.