İBB'nin fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine gitmiyor! İBB kimleri besliyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik uygulandığı iddia edilen fatura desteğinin asıl ihtiyaç sahiplerine verilmediği ortaya çıktı. Birçok vatandaş bu durum karşısında sosyal medyadan sesini duyurmaya çalıştı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye seçimleri öncesinde verdiği vaatleri yerine getirmediği gibi yardıma muhtaç vatandaşları da mağdur etti. 

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE Mİ GİDİYOR?

İstanbul'da ulaşıma yapılan zamların ardından İBB'deki yardımların nereye gittiği merak konusu oldu. CHP'li belediye, 'Askıda fatura' uygulaması oluşturarak sözde yardımsever vatandaşlar tarafından yardıma muhtaç kişilerin faturalarının ödendiğini iddia etmişti. 

İBB ayrıca gelir durumu düşük olan vatandaşların E-devlet üzerinden başvuru yaparak doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim alabileceğini duyurmuştu. 

VATANDAŞLAR SESLERİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Ancak sosyal medya ve şikayetvar siteleri gibi platfomlarda İBB'nin bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmadığı görüldü. Birçok vatandaş, sesini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı.

3 BİN 500 TL EMEKLİ MAAŞIYLA DOĞALGAZ YARDIMINA UYGUN GÖRÜLMEDİ

Bu vatandaşlardan biri de babasının maddi durumunun olmamasına rağmen doğalgaz yardımına olumsuz yanıt gelmesine isyan etti. Sosyal medya kullanıcısı, babasının 3 bin 500 TL emekli maaşıyla geçindiğini ve kağıt toplayıcılığı yaparak 8 çocuk okuttuğunu duyurdu.  Ancak bu şartlarda dahi doğalgaz yardımı alamamasına sitem etti.

 

Sosyal medyadaki şikayetler bununla da sınırlı kalmadı... Birçok vatandaş maddi durumları iyi olanlara yardım yapıldığını ileri sürdü. 

İBB'nin fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine gitmiyor! İBB kimleri besliyor?

İBB'nin fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine gitmiyor! İBB kimleri besliyor? - Resim : 2

MURAT ONGUN DA YARDIM KARTLARINI PKK AİLELERİNE DAĞITMIŞTI

İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun'un da İBB'ye ait yardım kartlarını PKK ailelerine dağıttığı ortaya çıkmıştı. 

O iddiaya ait elefon konuşmalarını ise gazeteci Nedim Şener paylaşmıştı... 

İBB'nin fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine gitmiyor! İBB kimleri besliyor? - Resim : 3

 

İBB'nin fatura yardımları ihtiyaç sahiplerine gitmiyor! İBB kimleri besliyor? ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi fatura Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.