İBB'nin düzenlediği tren çekme yarışması sosyal medyada gündem oldu

İstanbul'da son aylarda bozulan, yolda kalan otobüsler nedeniyle tepkilerin odağında olan İBB, geçtiğimiz gün "Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması" düzenledi. İBB'nin düzenlediği bu yarışma, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Bir kullanıcı, yarışmaya ilişkin yaptığı paylaşımında, "İETT'den de 'Otobüs İttirme Yarışması' bekliyoruz. Zira İstanbullular oldukça antrenmanlı" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, geçtiğimiz gün Alibeyköy Yerleşkesi'nde Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması'nın ikincisini  düzenledi. Yarışmada Metro İstanbul çalışanlarından oluşan beşer kişilik 9 takım arasında, tren çekme yarışması yapıldı. Yarışmacılar, T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda kullanılan 46,9 ton ağırlığındaki tramvay aracı 20 saniyelik süre içerisinde en uzağa çekebilmek için kıyasıya mücadele verdi.

'TRENLER DE YOLDA KALIRSA DİYE ÇALIŞANLARA ANTREMAN YAPTIRIYORLAR'

Neredeyse her gün İETT otobüslerindeki ve metrobüslerindeki arızalarla zor anlar yaşayan İstanbullular, yarışmaya esprili bir şekilde tepki gösterdi. İETT otobüslerinin arızalanıp vatandaşların otobüsü ittirmesine ithafen çeşitli yorumlar yaptılar.

İşte yarışmanın ardından yapılan paylaşımlar;

İBB'nin düzenlediği tren çekme yarışması sosyal medyada gündem oldu

"CHP'li İBB yönetimi, tren çekme yarışması düzenliyor. İETT'den de "Otobüs İttirme Yarışması" bekliyoruz. Zira İstanbullular oldukça antrenmanlı."

"Mahfetti güzelim İstanbul’u. Sahi tren çekme yarışması ne zamandı. Tüh biz itmeye antrenman yapmıştık."

İBB'nin düzenlediği tren çekme yarışması sosyal medyada gündem oldu - Resim : 2

"İstanbul’da yolcuların arızalanan otobüsleri itelediğine alışmışken tamda tren çekme yarışması nerden çıktı diyeceğim an bana çok mantıklı gelmeye başladı. Demek ki yakın zamanda metro vagonlarını çekecek elemanlar yetiştiriliyor. Çok mantıklı ve güzel bir hizmet..."

İBB'nin düzenlediği tren çekme yarışması sosyal medyada gündem oldu - Resim : 3

İBB'nin düzenlediği tren çekme yarışması sosyal medyada gündem oldu ile ilgili etiketler İBB Tren Otobüs Sosyal Medya Yarışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.