İBB'nin çalışmasında boru kırıldı, atık sular Haliç'e akıyor

İBB'nin çalışmalarına devam ettiği metro inşaatında çevre katliamı yaşandığı ortaya çıktı. Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'ndaki çalışmalar sırasında İSKİ'ye ait atık su borusu kırıldı ancak kirli suyun Haliç'e akıtıldığı öğrenildi. Çevre sakinleri yaşananlara isyan etti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'ndaki çalışmalarına devam ediyor. Bölgede uzun bir zamandır devam eden kazı çalışmalarına çevre katliamı damga vurdu. İBB çalışanlarının kazıklama çalışması esnasında İSKİ'ye ait atık su borusunu kırdığı ortaya çıktı.

İBB'nin çalışmasında boru kırıldı, atık sular Haliç'e akıyor

Sabah gazetesinden Şerif Can'ın haberine göre, zarar gören borudan çıkan kirli suyun ise vidanjör yardımıyla tahliye edilmediği ve Haliç'e akıtıldığı anlaşıldı. İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yaşanan çevre sorununa mahalle sakinleri ve tekne sahipleri isyan etti. Muhtar Ümit Taş'a şikayet yağdıran vatandaşlar yaşanan sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

İBB'nin çalışmasında boru kırıldı, atık sular Haliç'e akıyor - Resim : 2

"BUNU BİLE BİLE YAPTILAR"

Yaşanan sorunu anlatan Yavuz Sultan Selim Mahalle Muhtarı Ümit Taş "Haliç sosyal tesisleriyle Cibali istasyonu arasında bulunan alanda rayların altındaki kazıklama çalışması sırasında İSKİ'nin boru sistemi kırıldı. Bu sistem kırıldıktan sonra burada bir çalışma yapmaya kalktılar ama bu çalışma yarıda bırakıldı. Bu konuda defalarca şikayette bulunduk. Geçen ay Beyaz Masa ile görüştüm fakat hala sorun devam ediyor. Burada İBB'ye bağlı çalışma yapan yüklenici firma kazı alanındaki biriken lağım suyunu vidanjörle çekip alması gerekirken dalgıç pompa ile Haliç'e bıraktı. Bunu bile bile yaptılar. Hem kokudan dolayı, hem de denizin kirletilmesinden dolayı buradaki tekne sahipleri itirazlarda bulundular" diye konuştu.

İBB'nin çalışmasında boru kırıldı, atık sular Haliç'e akıyor - Resim : 3

"KAZI ALANINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DE ALINMIYOR"

Bölgede çalışmaların devam ettiğini belirten Ümit Taş "Bu sorunu yaklaşık 45 gündür yaşıyoruz. Kazı alanında güvenlik önlemleri de alınmadı. Özellikle sahil yolunda yürüyüş yapan çocukların çukura düşebileceğini dile getirdik. Çalışma bitene kadar önlem alınmasını talep ettik. Bu talebimize bile karşılık verilmedi" dedi.

İBB'nin çalışmasında boru kırıldı, atık sular Haliç'e akıyor ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro İnşaat haliç atık su
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.