İBB'nin Ayasofya rahatsızlığı bitmiyor: İnternet sitesinde hala 'müze' olarak gösteriliyor!

İstanbul’un fethinin sembolü olan Ayasofya, 89 yılın ardından yeniden camiye dönüştürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya'da namaz etkinliğine katılan çalışanın işine son vermesiyle tepki çeken İBB'nin, şehre dair görüntülere yer verilen "İstanbul'u Seyret" isimli sitesinde, Ayasofya'yı hala müze olarak gösterdiği ortaya çıktı.

İstanbul’un fethinin sembolü olan ve 1931’de ibadete kapatılan Ayasofya’dan 89 yıl sonra yeniden ezan sesi yükselmişti. Ayasofya, 2020 yılının yazında Danıştay'ın Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle yeniden camiye dönüştürülmüştü.

İBB'NİN SİTESİNDE GÜNCELLEME YAPILMADI

Aradan 2 yıl geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sitesinde Ayasofya'ya halen müze olarak yer veriliyor.

İBB'nin Ayasofya rahatsızlığı bitmiyor: İnternet sitesinde hala 'müze' olarak gösteriliyor!

İBB'ye bağlı İstanbul'u Seyret isimli, fotoğraflara, turistik kameralara ve şehir haritasına yer verilen sitede, 'Ayasofya Müzesi' başlığı halen değiştirilmedi.

Sayfada yer verilen fotoğrafların da Ayasofya'nın müze olduğu dönemden kalma olduğu görüldü.

İBB'nin Ayasofya rahatsızlığı bitmiyor: İnternet sitesinde hala 'müze' olarak gösteriliyor! ile ilgili etiketler İBB Ayasofya cami Müze
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.