İBB'den tepki çeken bir yıkım daha

Pendik'te 50 yıldır faaliyet gösteren bir Kuran kursuna ait bahçe yıkıldı. Yıkım kararına tepki gösteren mahalleli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri arasında uzun süre tartışma yaşandı.

Olay, dün Pendik’te bulunan bir Kuran kursunda saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İBB’ye bağlı zabıta ekipleri, yanlarında getirdikleri eskavatör araçlar ile ilçede yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösteren bir Kuran kursunun bahçesi için yıkım kararı verildiğini belirtti.

Mahalle sakinlerinin tüm tepkilerine rağmen kreş yapılacağı gerekçesiyle yıkım işlemi gerçekleştirildi. Yıkım çalışmaları esnasında bahçe içerinde bulunan ağaçlarda zarar görürken, duvar içerisinden geçen su borusu da yıkım esnasında patladı.

İBB'den tepki çeken bir yıkım daha

Yaşanan olay sonrası vatandaşlar yıkılan alanın sadece Kuran kursu bahçesi olmadığını cuma namazları için cemaatin bir araya geldiği ve çocukların zaman geçirdiği alan olduğunu belirterek yıkıma tepki gösterdi.

İBB'den tepki çeken bir yıkım daha - Resim : 2

“BU ALAN ADETA BERTARAF EDİLDİ”

Yıkım sonrası konuşan Gülhan Güllü isimli vatandaş, “Burada bulunan talebe yurdu 50 yıldır öğrencilere yardım eden bir kurumdur. Dün akşam saatlerinden bu yana İBB yetkilileri ile konu hakkında iletişim sağlamak üzere çaba sarf ediyoruz. Şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alamadık. Bugün de buraya gelerek bahçe içerisinde yer alan ağaçlardan banklara kadar yıkımı gerçekleştirdiler. Yıkım yaptıkları esnada su borusunu patlattılar. Telafi dahi etmeden gittiler. Su burada saatlerdir boşa akıyor. Burası bir yatılı Kuran kursu bir ticarethane değil. Yapılan çalışmayı anlamakta zorluk çekiyoruz. Şu an tamamiyle bu alan bertaraf edildi” diye konuştu. (İHA)

 

İBB'den tepki çeken bir yıkım daha ile ilgili etiketler İBB Pendik Kuran kursu Zabıta kreş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.