İBB'den Nusret Gökçe'ye ambargo

Dirsekten tuz dökme hareketi ile dünya çapında tanınan ve "salt bae" lakabıyla fenomen olan restoran sahibi Nusret Gökçe’ye İBB’den ambargo geldi. Galata Kulesi’nin karşısında restoran açmaya hazırlanan Nusret Gökçe’nin resmi, 'reklam yönetmeliği ve kültür varlığı mevzuatına aykırı' olduğu gerekçesi ile İBB tarafından kapattırıldı.

Türkiye’nin en büyük et restoran zincirlerinden birinin sahibi olan ve yurt dışında çok sayıda şubesi bulunan Nusret Gökçe, Beyoğlu’nda İBB tarafından ambargoya uğradı.

GALATA’DA ŞUBE AÇACAKTI

Dünyaca ünlü et uzmanı Nusret Gökçe, İstanbul Beyoğlu’nda, Galata Kulesi’nin tam karşısında yeni bir restoran açmak için dükkan tuttu. Yaklaşık 2 aydan beri dükkanın iç tadilatı yapılırken Nusret Gökçe, 5 katlı binanın dışına kırmızı renkli bir branda çektirdi. Söz konusu brandanın üzerinde,“Openin soon” ve 'salt bae' yazısı ile Nusret Gökçe’nin meşhur olan dirsekten tuz dökme fotoğrafı bulunuyordu.

İBB'den Nusret Gökçe'ye ambargo

İBB FOTOĞRAFIN ÜZERİNE YENİ BRANDA ÇEKTİRDİ!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, yeni açılacak olan dükkana gelen İBB görevlileri, Nusret’in fotoğrafının bulunduğu brandanın, "reklam yönetmeliği ve kültür varlığı mevzuatına aykırı" olduğu gerekçesi ile kaldırılmasını istedi. Binada tadilat yapan işçilerin, Nusret Et Restaurantlarının yetkililerine haber vermesi ile uzun telefon görüşmeleri gerçekleşti. Görüşmeler Nusret Gökçe’ye de iletildi. Alınan bilgilere göre İBB, Nusret’in fotoğrafının bulunduğu brandanın izin alınmadığı gerekçesi ile indirilmesini ya da üzerinin kapatılmasını istedi.

İBB'den Nusret Gökçe'ye ambargo - Resim : 2

Görüşmeler sonunda brandanın kalması ile ilgili olumlu bir sonuca ulaşılamayınca yeni bir kırmızı branda getirilerek Nusret’in fotoğrafı ile açılış anonsunun bulunduğu kırmızı brandanın üzeri örtüldü. Kırmızı renkli, fotoğrafsız ve yazısız aynı büyüklükteki brandanın getirilen bir vinç yardımı ile gece geç saatlere kadar süren bir çalışma ile binaya çekildiği görüldü.

İBB'den Nusret Gökçe'ye ambargo ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu Nusret Gökçe İBB restoran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.