İBB'den kıyım! Havalimanındaki 150 taksinin çalışma ruhsatı süre bitmeden iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iTaksi uygulamasına entegre olmadığı ve evrakların tamamlanmadığı gerekçesiyle İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifine bağlı 150 taksinin ruhsatını iptal etti. Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, kendilerine verilen süre dolmadan bu kararın alınmasına tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kurban Bayramı öncesinde, İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösteren 700 taksiden yaklaşık 400’ünün iTaksi uygulamasına entegre olmadığı gerekçesiyle çalışma ruhsatlarını askıya alma konusunda karar almıştı.

Daha sonra İstanbul Taksiciler Odası ve İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ile toplantı yapan İBB, uzlaşma sağlamıştı. Konuya ilişkin bugün yeni bir gelişme yaşandı. İBB yeni bir karar alarak N-Taksi uygulaması kullanan havalimanındaki 150 taksinin yazılımını iTaksi'ye entegre etmediği ve gerekli evrakların teslim edilmemesinden dolayı çalışma ruhsatlarını iptal etti.

"SÜRE BİTMEDEN BU KARARI ALDILAR"

Yaşanan gelişmenin ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, “Bize süre verdiler. Bu süre zarfında entegrasyonumuzu peyderpey tamamlıyoruz. Karşılıklı görüşmeler devam etmesine rağmen süre bitmeden bu kararı aldılar. Yarın seçimli kongrem var. Bu konular bizi yıpratmaktadır" açıklamasını yaptı.

İHA

İBB'den kıyım! Havalimanındaki 150 taksinin çalışma ruhsatı süre bitmeden iptal edildi ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı Taksi İstanbul Büyükşehir Belediyesi i-taksi çalışma ruhsatı iptali
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.