İBB’den İstanbullular’a ‘Saraçhane’ dayatması

YSK üyelerinin; hakaret ettiği gerekçesiyle kendisinden şikayetçi olduğu ve bu kapsamda hapisle cezalandırılan CHP’li İmamoğlu’nun idare ettiği İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarında vatandaşların Saraçhane’de düzenlenen mitinge katılmaları için anonslarla baskı kuruldu.

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine açılan davada 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yurtdışına gidişini fırsat bilerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ‘Saraçhane’ operasyonu başlattı. 

Bu kapsamda davada kararın çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun da yurt dışında oluşunu fırsat bilerek miting organize eden İmamoğlu, bugün gerçekleştirilen buluşma için çağrıda bulunmuştu.

VATANDAŞLARA 'SARAÇHANE' DAYATMASI

İmamoğlu’nun çağrısının ardından CHP’li İBB, belediyede çalışan personelin baskıyla mitinge katılmasının yanı sıra toplu taşıma araçlarında da vatandaşların gösteriye katılmasını baskıcı bir şekilde teşvik etmek için gün aşırı anonslar yaptı.

İmamoğlu'nun İBB çalışanlarına Saraçhane'deki mitinge katılmaları için e-posta göndererek baskı yaptığı da ortaya çıktı. İBB'de görev yapan 85 bin kişiye e-posta gönderilerek mitinge katılmaları için çağrı yapıldı.

İBB’den İstanbullular’a ‘Saraçhane’ dayatması

İBB ÇALIŞANLARINA TOPLU E-POSTA 

İBB çalışanlarına Saraçhane'deki mitinge katılmaları için bir  baskı aracı olarak toplu halde gönderilen mailde şu ifadeler yer aldı:

"Değerli çalışma arkadaşım, 
Yola çıkarken "İstanbul için yeni bir başlangıç" demiştik.
O günlerde önümüzde engeller koydular, her türlü haksızlığı hukuksuzluğu yaptılar. 
Hepsini aştık. 
Bugün de yeni bir başlangıç. bugün de yok hükmünde bir yargı kararıyla önümüze başka engeller koymaya çalışıyorlar. 
Bunu da aşacağız. Birlikte aşacağız. 
Bugün, geleceğine, çocuklarının geleceğine sahip çıkma günü...
Bugün, bağımsız olmayan yargının dün aldığı "karara" karşı durma günü...
Bugün, bu aziz şehre verdiğimiz tüm sözlerimizi yerine getirmek için daha çok çalışma günü...
İşte bu nedenle tüm çalışma arkadaşlarımı; daha adil, daha müreffeh, daha demokratik bir Türkiye için omuz omuza, tek yürek olmaya çalışıyorum. 
Bbu ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmeye çağırıyorum.
Hepinizi 16.00'da Saraçhane'de, "Altılı Masa"nın liderleriyle buluşmaya davet ediyorum."

İBB’den İstanbullular’a ‘Saraçhane’ dayatması ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İBB Saraçhane
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.