İBB'den hastane yolu yapmamaya inanılmaz gerekçe!

Türkiye ve tüm dünya hızla bulaşan ve öldürücülüğü çok yüksek bir virüsle mücadeleyi sürdürürken kuşkusuz tam donanımlı her hasta yatağının önemi büyük. Özellikle de vaka sayısının Türkiye toplamının yarısından fazla olan İstanbul'da bu çok daha önemli. Başakşehir Şehir Hastanesi 2 bin 682 yatak kapasitesi ile mücadeleye büyük katkı sağlayacak. Ancak İBB, Valiliğin hastaneye giden yolların yapılması yönündeki talebini reddetti. İBB'nin bahanesi ise şoke etti.

Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde İstanbul İkitelli'de inşaatı tamamlanmak üzere olan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin 20 Nisan'da açılacağını duyurmuştu. 

Bu müjde her hastane yatağının çok önemli olduğu Kovid-19 salgını ile mücadele noktasında adeta ilaç gibi geldi.

Ne var ki, şehir içi ana arterlerde yol yapım görevi yükümlülüğü bulunan İBB, bunu yapmayı kabul etmemişti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların kendi dönemlerinden önce durdurulduğunu öne sürerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştı.

Ancak İstanbul Valiliği tarafından paylaşılan bir belge İBB yönetiminin sığındığı bahaneyi tüm çıplaklığı ile ortaya koydu.

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından "İBB’nin "Başakşehir Şehir Hastanesi" ulaşım yollarını yapamayacağını yazılı olarak açıklaması nedeniyle, bu yolların yapımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından dün itibarıyla hızla başlanmıştır." mesajı ile birlikte şu belgeyi paylaştı. 

İBB'den hastane yolu yapmamaya inanılmaz gerekçe!

Belgeye göre İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü, 17 Ekim 2019'da İBB'ye bir yazı yazarak Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapım çalışmalarının sona ermek üzere olduğu, kampüsün hizmete başlaması halinde mevcut yolların oluşacak trafiğe yetmeyeceğini belirtiyor. Ve bu yolların İBB tarafından açılışın yapılmasının planlandığı Haziran 2020'ye kadar tamamlanması isteniyor. 

Ancak İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Murat Kalkanlı, talepten yaklaşık 2 ay sonra 11.12.2019 tarihinde yolları yapamayacakları cevabını veriyor. 

Kalkanlı imzalı cevapta İBB'nin yolları yapmama gerekçesi ise şu bahane ile açıklanıyor:

"Kurumumuzun içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve 2020 bütçemiz dikkate alındığında söz konusu talebin tarafımızca yerine getirilmesi mümkün görülmemektedir."

İBB'den hastane yolu yapmamaya inanılmaz gerekçe! - Resim : 2

Yani bu kadar hayati önemi olan bir kuruluşa İstanbulluları oluşturacak yol için İBB para ayıramayacağını deklare etmiş oluyor.

Bir başka deyişle İBB için İstanbulluların sağlığı bütçe ayırdıkları diğer alım ve yapımların yanında bütçe ayırmaya değmeyecek kadar değersizdir. 

Neyse ki, bu noktada devlet yine büyüklüğünü gösterip devreye girdi. Valiliğin de duyurduğu gibi Ulaştırma Bakanlığı yolların yapımını üstlendi. Böylece dünya çapında bir salgın sırasında hizmete girecek olan 2 bin 682 yatak kapasiteli Başakşehir Şehir Hastanesi'ne vatandaşların ulaşımda yaşayacağı sıkıntı da giderilmiş oldu. 

İBB'den hastane yolu yapmamaya inanılmaz gerekçe! ile ilgili etiketler İBB Başakşehir Ekrem İmamoğlu İstanbul Valiliği başakşehir şehir hastanesi yol
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.