İBB'de PKK ve DHKP-C'den sonra şimdi de FETÖ izi!

İBB'de terör örgütü PKK ve DHKP-C’den sonra FETÖ ile bağlantılı kişilere de iş verildiği belirlendi. İBB'nin çeşitli kadrolarında işe başlatılan FETÖ’cüler arasında Emniyet ve TSK’dan ihraç edilenlerin, örgüt içinde ev abiliği yapanların da olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de terör örgütüyle bağlantısı bulunan kişilere iş verildiğini açıklamıştı. Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından belediyede PKK ve DHKP-C'yle bağlantısı tespit edilen kişilerin kimlikleri açıklanmıştı. Öğrenilen bilgiye göre İBB'de çalışan bazı kişilerde şimdi de FETÖ izine rastlandı.

FETÖ İLE BAĞLANTILI 5 KİŞİ

Sabah'ta yer alan habere göre FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında adli işlem yapılan 5 kişinin, belediyede işe alındığı öğrenildi. İBB’nin iştirak şirketinde restorasyoncu olarak görev yapan Önder G., örgüt içinde “ev abiliği” ve örgüte ait yurtta “belletmenlik” yapmış. İBB’nin personel şirketinde çalışan Bayram A.’nın da Önder G. gibi örgüt içinde ev abiliği görevini yürüttüğü belirlendi.

FETÖ’CÜ GÜVENLİK GÖREVLİSİ

İBB, vatandaşların güvenliğini FETÖ’cüye emanet etmiş. Belediyede güvenlik görevlisi olarak işe alınan Tahir Ö.’nün ismi itirafçı olan örgüt mensuplarının ifadelerinde geçiyor. Hakkında adli işlem yapılan Tahir Ö.’nün, örgütün yurtlarında kalan öğrencilerden sorumlu olduğu belirtildi.

TSK’DAN ATILDI, İBB’DE İŞE BAŞLADI

İBB’nin personel şirketinde çalışan Ahmet Ç., TSK’da üsteğmen rütbesiyle görev yaptığı sırada FETÖ’yle irtibatının tespit edilmesi üzerine ihraç edilmiş. Soruşturma kapsamında bir müddet tutuklu kalan Ahmet Ç.’nin örgüt üyesi olduğuna yönelik itirafçı ifadelerinin olduğu öğrenildi.

İBB’nin işe aldığı isimler arasında yer alan Sait D.’nin, polis akademisinde eğitim gördüğü sırada örgütle irtibatının tespit edilmesi üzerine akademiden atıldığı öğrenildi. Sait D. hakkında örgüt faaliyetlerine katıldığı yönünde ifadeler bulunduğu belirtildi.

İBB'de PKK ve DHKP-C'den sonra şimdi de FETÖ izi! ile ilgili etiketler FETÖ İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi PKK terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.