İBB'de 21 ay süren bekleyiş devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 ay önce ihalesi yapılan Unkapanı Kavşağı bitirilmeyi bekliyor. Belediye, kavşağı tamamlayamadığı için Alibeyköy’den tramvay ile gelen İstanbul sakinleri Cibali'de indirilip, Eminönü'ne kadar yürümek zorunda bırakılıyor.

Her gün binlerce kişinin kullanırken tedirginlik yaşadığı Unkapanı Köprüsü’nde, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine değişikliğe gidileceği açıklanmıştı.

10 Ekim 2019 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "Unkapanı Kavşağı Uygulama Projesi" kapsamında yayaların hayatını tehlikeye atan, yıkılmaya yüz tutmuş köprünün yenileneceği belirtildi.

Fakat 21 ay önce ihale yapılamasına rağmen Unkapanı Kavşağı Projesi bitirilemedi. Çevre sakinleri, İBB yönetimini vatandaşların güvenliğini tehlikeye atmak ve ihmal ile suçladı. 

KONU TBMM’NİN DE GÜNDEMİNDE

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ‘’ İBB, Unkapanı Kavşağını yapamadığı için Alibeyköy’den tramvay ile gelen vatandaşlarımızı Cibali'de indirip Eminönü'ne yürütüyor.’’ diyerek tepki gösterdi.

 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Unkapanı köprüsüyle ilgili 10 Ekim 2019'da yapılan açıklamada, "Yapılan incelemede, köprünün altındaki kirişlerde araç çarpma sonucu kopma ve parçalanmalar olduğu; betonun içindeki demirlerin açığa çıktığı, bir kısmının kırıldığı; beton ve demirlerde küflenme meydana geldiği, su kaynaklı hasar oluştuğu tespit edilmişti" denilmişti.

 

İBB'de 21 ay süren bekleyiş devam ediyor ile ilgili etiketler İBB TBMM Ekrem İmamoğlu unkapanı kavşağı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.