İBB zabıtaları TÜGVA Vakfı'nı bastı, Adalar ilçe şubesini zorla tahliye etti

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Adalar ilçe şube binası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nce zorla tahliye edildi. AK Parti döneminde İBB'den kiralanan binanın mahkeme kararı olmadan zabıtalar tarafından basılmasına tepki gösteren TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Beşinci duruma isyan etti.

 CHP'li belediyelerin iktidara yakın vakıflara karşı husumeti bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) İstanbul Adalar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tamamen hukuka uygun şekilde kiraladığı ilçe binasını zabıtalar baskın yaptı. Zabıta ekipleri, mahkeme kararı olmaksızın binanın kilitlerini değiştirdi. TÜGVA üyelerinin polisi ve gönüllü avukatları aramasının ardından zabıtalar polislere de zorluk çıkardı.

 

TÜGVA'nın AK Parti döneminde kiralayarak Adalar ilçe şubesi olarak kullanılan binanın ödemelerinin aksatılmadığını ancak zabıta ekiplerinin mahkeme kararı olmaksızın zorla boşaltma işlemi yapmasına tepki gösteren TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Beşinci, o anların görüntülerini Twitter'dan paylaştı.

Beşinci olaya tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye Gençlik Vakfı olarak İstanbul Adalar’da İBB’den tamamen hukuka uygun şekilde kiraladığımız ve günü gününe kiramızı ödediğimiz ilçe binamıza bugün CHP’li İBB Başkanı ve CHP’li Adalar Belediye Başkanı’nın emriyle zabıtalar baskın yapmış, binamızın içindeki eşyalar gaspedilmeye çalışılmış bina kilitleri değiştirilmiştir. CHP’li İBB’nin Adalar’da kiraladığımız binanın tahliyesi ile alakalı mahkeme süreci devam ederken ve mahkemenin herhangi bir kararı yokken yapmış olduğu bu eylem tam olarak bir gaspetme eylemidir.

Bu hukuksuzluğun karşı ilçe binamızdaki gönüllü TÜGVA’lı arkadaşlarımız polisi ve TÜGVA gönüllüsü avukatları aramıştır. Polis memurları CHP’li İBB ve CHP’li Adalar Belediyesi zabıtalarının gaspetmek için geldiği ilçe binamızın önünde belediye zabıtalarının saldırısına uğramıştır. Olay tam olarak budur, zabıtalar polisimize saldırmış ve bir polisimiz karnından yaralanmıştır. Polise zabıtanın saldırması tarihte bir ilk olabilir. CHP’nin militanı gibi davranan zabıtaların yaptıkları yetmemiş olacak ki;

CHP Adalar İlçe Teşkilatı TÜGVA’ya karşı toplanma çağrısı yapmıştır, şuan da CHP İlçe Teşkilatı ve zabıta binanın içerisinde gaspçı gibi durmaktadırlar. Memleket sevdalısı TÜGVA’lı gençlere mi saldıracaklardır? Yoksa ilçe binamızı işgal mi edeceklerdir?

CHP’lilerin toplanma çağrısı üzerine bir tane TÜGVA’lı gencimizin burnunun kanamasının sorumlusu CHP’li İBB Başkanı, CHP İstanbul İl Başkanı, Adalar Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanıdır. Ayrıca bize karşı yapılacak her türlü çapulculuğa ve vandallığa karşı kendimizi de ilçe binamızı da savunmaya devam ettik, edeceğiz. Gençlerin duruşu ve hukuk, CHP’nin faşizmini yenecektir."

 

 

TÜGVA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Gençlik Vakfı da sosyal medyadan açıklama yayınladı:

İBB zabıtaları TÜGVA Vakfı'nı bastı, Adalar ilçe şubesini zorla tahliye etti

İBB zabıtaları TÜGVA Vakfı'nı bastı, Adalar ilçe şubesini zorla tahliye etti ile ilgili etiketler Zabıta İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB tügva türkiye gençlik vakfı Adalar şubesi zorla tahliye İbrahim Beşinci
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.