İBB yöneticilerine kovid kiti ihalesi açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yöneticilerine özel kovid test kiti ihalesi açtığı ortaya çıktı. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi gizlice, 800 adet ultra özel koronavirüs testi alımı için ihale açtı ve ihaleye gizlilik şartı getirdi.

Yeni Akit'ten Harun Sekmen'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yöneticilerine ileri teknoloji kendi alınının en iyisi koronavirüs testlerini sipariş verdi. İmamoğlu ihaleyi de sır gibi sakladı. İhaleye girecek firmalara gizlilik şartnamesi getirdi.

GİZLİLİK ŞARTI

ABD’li ya da Avrupalı firmalardan temin edilecek tanı kitleri ise İmamoğlu’nun belirlediği CHP’li isimlere verilecek. Tanı kitleri, üzerinde tüyü bitmemiş yetimin dahi hakkının olduğu 16 milyon İstanbullunun parasıyla ödenecek. İmamoğlu, ‘test kıyağının’ ifşa olmaması için ihaleye girecek firmalara birer gizlilik şartnamesi imzalamayı da zorunlu tuttu. Gizlilik Sözleşmesi’nin içerisinde şu ifadelere yer verildi: “İş bu gizlilik sözleşmesi taraflar arasındaki iş ilişkileri çerçevesinde açıklanabilecek gizli bilginin korunmasına ilişkin kayıt ve koşulları düzenlemekte olup, bilgiyi alan taraf manyetik ortamda yazılı ve ya sözlü olarak herhangi bir şekilde ilettiği ya da ileteceği bilgiyi paylaşan tarafın kendisine, dahili bulunduğu grup şirketine ve bu gruba dahil olan diğer şirketlere her türlü bilgi ve belgenin bilgiyi alan tarafça gizli tutulması hangi amaçla olursa olsun hiçbir şekilde üçüncü kişi ve kuruluşlara aktarılmaması ve bilgilere ulaşma olanağını ortadan kaldırılmasına ilişkin esaslar düzenlemektedir.”

AK PARTİ'Yİ SUÇLAMIŞLARDI

CHP'de bir grup milletvekili, koronavirüs aşısı Türkiye'ye gelmeden Ak Partili bazı isimlere koronavirüs aşısı uygulandığını iddia etmiş, Ak Parti'yi koronavirüs aşılarını gizlice kullanmakla itham etmişti. CHP'lilerin bu iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca net bir şekilde yalanlamıştı.

İBB yöneticilerine kovid kiti ihalesi açtı

İBB yöneticilerine kovid kiti ihalesi açtı - Resim : 2

İBB yöneticilerine kovid kiti ihalesi açtı ile ilgili etiketler İBB ihale Ekrem İmamoğlu kovid SARSCoV2
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.