İBB Pınar'ın ölümüne gerekçeyi buldu

Pınar Gültekin adlı genç kız, eski erkek arkadaşı tarafından iddiasına göre kıskanlık sonucu öldürüldü, yakıldı ve sonra da betona gömüldü. Her yönü ile vahşet sözünü hak eden bu cinayet Türkiye'yi haklı olarak isyan ettirdi. Ancak bir kesim var ki, bu vahşi cinayeti İstanbul Sözleşmesi'ni savunmak için malzeme yapmaya devam ediyor. Bu kişilere İBB'de bir sosyal medya paylaşımı ile katıldı. İşte İBB'nin cinayete gerekçe olarak öne sürdüğü "Ne alakası var?" dedirten o mesaj.

İBB'nin Instagram hesabından Pınar Gültekin'in vahşi bir cinayete kurban olmasının ardından bir mesaj paylaşıldı. 

Mesaj şu: İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284'ün uygulanmasını ve kadınların eşit yaşamasını istiyoruz Yasalar uygulanmış olsaydı Pınar Gültekin bugün aramızda olacaktı. Tek bir kadının daha öldürülmesine tahammülümüz yok!

İşte 'Ne alakası var?' dedirten o mesaj. 

İBB Pınar'ın ölümüne gerekçeyi buldu

İstanbul sözleşmesi ya da yasalar uygulansaydı Pınar Gültekin yaşayacaktı iddiasına gelelim ama öncelikle yasalar uygulanmasın demediğimizi de şuraya bir parantez açarak belirtelim.

Şimdi gelelim hepimizin lanetlediği vahşi cinayet özelinde gündeme getirilen İBB'nin de yukarıdaki mesajında savunduğu "yasalar uygulanmış olsaydı Pınar Gültekin bugün aramızdaydı" sözünün ne kadar gerçeği yansıttığına. 

Yasanın ya da İstanbul Sözleşmesi'nden hükümlerin uygulanması için öncelikle bugün katil zanlısı olarak karşımıza çıkan kişi hakkında Pınar Gültekin tarafından yapılmış bir şikayetin bulunması gerekiyordu. Şu ana kadar bu yönde herhangi bir veri ortada yok. 

Yani yasaların uygulanması için ortada herhangi bir durum hiç oluşmamış. Zanlı ile Pınar Gültekin bir arkadaşlık yaşamış ve bir süre önce de ayrılmışlar. Aralarında bunun dışında herhangi bir hukuki kovuşturmaya, kolluk güçlerinin devreye girmesini gerektirecek bir darp, zorlama, taciz gibi bir olgu da yok. 

Yani mevcut yasaların ve İstanbul Sözleşmesi'nin bugün yaşananı öngörüp katil zanlısına bir müeyyide uygulanmasını sağlayacağı tek bir bilgi de bulunmuyor. 

İBB'nin de destek verdiği bu söylemi doğru kabul edersek karşısına koymamız gereken tek sav 'Bütün erkekler makul şüphelidir ve kadına şiddet yasaları ve sözleşme hükümleri çerçevesinde tüm erkekler kovuşturulmalı, zapt-ı rapt altında tutulmalıdır" olacaktır. 

Buna evet diyecek tek aklı başında insan olmayacağına göre İBB'nin yukarıdaki mesajdaki "yasalar uygulanmış olsaydı Pınar Gültekin bugün aramızdaydı" sözünün gerçeği yansıtmadığı ve sadece siyasi bir söylemden ibaret olduğunu söylemek gerekiyor. 

 

İBB Pınar'ın ölümüne gerekçeyi buldu ile ilgili etiketler İBB yasa pınar gültekin İstanbul sözleşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.