İBB online sınava nasıl kayıt olunur? İBB LGS,TYT online sınav başvuru ne zaman? İBB sınav kayıt ekranı

İBB, online LGS,TYT sınavı düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, online sınava katılmak isteyen öğrencilere başvuru imkanı verdi. Binlervec öğrenc, yaklaşan LGS sınavı öncesi denemek yapmak istiyor. İBB online sınavına kayıt olmak isteyenler İBB online sınava nasıl kayıt olunur sorusuna yanıt arıyor. Peki İBB online LGS,TYT sınavı ne zaman? İBB online sınava nasıl kayıt olunur, başvuru ne zaman? Detaylar haberimizde...

İBB Online sınavı ile öğrencilere destek veriyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yüzbinlerce öğrenci sınavlara evlerinde hazırlanıyor. İBB ise bu süreçte öğrencilere online LGS,TYT sınavı hizmetei vererek yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilere yol gösterici oluyor. İBB online sınavına nasıl kayıt olunur sorusu ise öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da İBB online sınavları hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Peki İBB online sınava nasıl kayıt olunur, İBB LGS,TYT online sınav başvurusu ne zaman? İşte yanıtı...


İBB ONLİNE SINAVI (LGS,TYT) NE ZAMAN?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koronavirüs salgını nedeniye sınavlara evlerinden hazırlanan öğrencilere online sınav yaptırarak öğrencilere yaklaşan sınavlara öncesi hazırlık yaptırıyor. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, sınav stresi çeken öğrencilere destek olmak amacıyla İBB, dört deneme sınavı düzenleyecek. 10 Mayıs’ta LGS, 11 Mayıs’ta TYT, 29 Mayıs ve LGS, 30 Mayıs’ta TYT sınavlarına online ortamında girecek öğrencilere, LGS için 190 dakika TYT için ise 165 dakika süre verilecek. LGS sınavına 30 bin, TYT’ye ise 40 bin kişi başvurabilecek. O yüzden öğrencilerimizin başvuru için elini çabuk tutması gerekiyor.

İBB ONLINE SINAV BAŞVURU TAKVİMİ

Sınava girmek isteyen öğrenciler, 5-9 Mayıs tarihleri arasında https://www.ibb.istanbul/Kayit/FAB40F0C56E6 adresinde yer alan formu doldurarak kayıt olabilecek. Kayıt olan öğrencilerin cep telefonuna sınava giriş kodu sınavdan bir gün önce gönderilecek. Öğrenciler, sınav günü bu kodu kullanarak sınava giriş yapabilecek.

İBB ONLINE SINAV KAYIT EKRANI


ÇÖZÜMLER AYNI GÜN YAPILACAK


Sınav günü akşamı öğrenciler soruların cevap anahtarına ve çözümüne ulaşabilecek. Soruların çözümünün anlatıldığı video ibb.istanbul web sitesinde yayınlanacak.
Sonuçlar bir hafta içinde öğrencilerle paylaşılacak. Sınavdaki toplam katılımcı, bölgedeki katılımcı ve kayıtlı olduğu okuldaki başarı derecesi dikkate alınarak hesaplanan sıralama sonucu, öğrenciye mail yoluyla iletilecek.

İMAMOĞLU: “EN İYİ EĞİTİMİ ALMANIZ İÇİN HER ÇABAYI GÖSTERİYORUZ”

Mesajında, “Bir belediye başkanı olarak, en önemli sorumluluklarım arasında sizlerin eğitiminin özel bir yer tuttuğunu hiç aklınızdan çıkarmayın” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Sizler, böyle bir süreçte yaşamınızın geleceğini belirlemede, önemli sayılacak sınavlara hazırlanıyorsunuz. Evde kaldığınız süreyi, sınavlara iyi bir hazırlık için geçirmeniz ne kadar yararlı olur değil mi? Ayrıca, evde kaldınız süreyi, bilgi birikiminizi güçlendirmenin aracı haline de getirmiş olursunuz. Bunun yararlarını sonraki yıllarda çok iyi göreceksiniz. Belki de ‘Hiç istemeden yakalandığımız ve yaşadığımız bu süreci kendimiz için yarara çevirdik’ diye sevineceksiniz. Biz de İBB olarak, size bu süreçte destek olmak için gayret sarf ediyoruz. Biliyorsunuz, hep söylerim; sizin eğitiminiz, ülkemizin geleceğine yaptığımız en iyi yatırımdır. En iyi eğitimi almanız için her çabayı gösteriyoruz. Bir belediye başkanı olarak, en önemli sorumluluklarım arasında sizlerin eğitiminin özel bir yer tuttuğunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Şimdi de gireceğiniz bu sınavlara, daha iyi hazırlanmanız için sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin önemli eğitimi kurumları arasında yer alan Bahçeşehir Koleji ile LGS ve TYT sınavlarına hazırlık amaçlı iş birliği yaptık. Online deneme sınavları hazırladık. Bu sınavların sizlerin başarısına katkı yapmasını umuyorum. Lütfen, hem bilgi birikiminizi güçlendirmek hem de sınavlarda daha yüksek başarı için çabalamaktan hiç geri durmayın."

İBB online sınava nasıl kayıt olunur? İBB LGS,TYT online sınav başvuru ne zaman? İBB sınav kayıt ekranı ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu LGS TYT Belediye İstanbul ibb online sınav ibb online sınav başvuru online lgs sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.