İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, topluca İETT otobüsüne binip, kasıtlı çekilde fotoğrafları servis ettiğini belirttiği kişiler hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 62 numaralı Kağıthane-Kabataş otobüsünde çekilen ve çok dolu olduğu için tepkiye neden olan görüntüler hakkında "organize kötülük" olarak değerlendirmişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise "Bu işin arkasında olan ve işe dahil olan herkesle delil toplama süreçlerinin ardından yargı önünde hesaplaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İBB'den gelen bilgiye göre, "Dün sabah 6'da topluca İETT otobüsüne binerek, 'Koronavirüs günlerinde dip dibeyiz'demek amacıyla fotoğraf çekip yayanlar" hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunuldu.

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti - Resim : 2

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti - Resim : 3

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti - Resim : 4

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti - Resim : 5


"PAZAR SABAHI BÖYLE BİR YOĞUNLUK İMKANSIZ"

Sosyal medyada infial yaratan görüntüler sonrası İBB Başkanı İmamoğlu, şu paylaşımı yapmıştı:

Paylaşımda otobüs şoförlerinin röportajlarına yer verildi. 146 Boğazköy-Bakırköy hattında çalışan şoför Ahmet Tiryaki, "3 durakta yoğun bir yolcu olduğunu fark ettim. Kapıları açtım ve arkadaşlara binmemeleri gerektiğini 3-5 dakika içerisinde yeni bir otobüs geleceğini söyledim. Ancak yolcularımız beni dinlemedi ve otobüse bindi. Art niyet aramamak mümkün değil. Hafta içi yaşamadığım yoğunluğu Pazar sabahı yaşadım" dedi.

"SİYASET ASLA ORGANİZE KÖTÜLÜK SAHASI OLMAMALI"

İmamoğlu Twitter'da konu hakkında yaptığı açıklamada ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'un paylaşımını alıntılıyarak, "Siyaset asla organize kötülük sahası olmamalı. Hele hele, ülke olarak bu kadar zor bir dönemde el ele olmalı ve çok dikkatli davranmalıyız. Tüm siyasilere çağrım, karanlık kalplilerin organize kötülüklerine birlikte karşı çıkalım. #BirlikteBaşaracağız" ifadelerini kullandı.

İBB o görüntülerle ilgili harekete geçti ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Otobüs suç duyurusu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.