İBB Meclisi’nde gergin dakikalar! Tunç Soyer'in ardından aynı CHP zihniyeti yine Osmanlı'yı karaladı

Osmanlı Devleti'ni karalama kampanyası başlatan CHP'den yeni bir çıkış geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yı hain ilan etmesinin ardından aynı çıkış İBB CHP Grup Sözcüsü ve Belediye Meclis Üyesi CHP'li Tarık Balyalı'dan geldi. Balyalı, "Vahdettin bizim için bir haindir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi eylül ayı ilk birleşimi, Saraçhane'deki başkanlık binasında gerçekleştirildi. İBB Meclisi'nde sarf edilen bazı sözlerin ardından ortalık karıştı ve gergin anlar yaşandı.

B3B3B3

B3"VAHDETTİN BİZİM İÇİN BİR HAİNDİR"

İBB Meclisi'ndeki gerginlik CHP grubundan "Vahdettin bizim için bir haindir" seslerinin yükselmesinin ardından başladı.

İBB CHP Grup Sözcüsü ve Belediye Meclis Üyesi CHP'li Tarık Balyalı'nın "Siz Vahdettin'i savunmaya devam edin, biz Mustafa Kemal'i savunmaya devam edeceğiz. Aramızdaki fark budur" sözlerinin ardından iki gruptan da hep bir ağızdan birbirine tepki gösteren sesler çıktı.

Tarık Balyalı, Sultan Vahdettin'in kendisini İngilizlere teslim ettiğini, milli mücadelenin karşısında durduğunu ve ülkeden kaçtığını söyledi.

"SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ"

Bu sözlere AK Parti grubundan tepki gelirken İBB Meclisi'nde yaşanan gergin anlarda Meclis oturumunu yöneten Zeynel Abidin Okul, ise Sultan Vahdettin ile ilgili sözlere müdahale ederek Sultan Vahdettin'in kaçmadığını, sürgüne gönderildiğini dile getirdi.

 

İBB Meclisi’nde gergin dakikalar! Tunç Soyer'in ardından aynı CHP zihniyeti yine Osmanlı'yı karaladı ile ilgili etiketler CHP Osmanlı Meclis istanbul büyükşehir belediye vahdettin padişah Tarık Balyalı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.