İBB, İstanbul'un zemin durumunu yayınladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) yüksek çözünürlüklü olarak taranmış İstanbul Jeoloji haritasını yayınladı.

İBB tarafından paylaşılan İstanbul Jeoloji haritası, yerleşim alanlarının zemin durumu hakkında kritik bilgiler içeriyor. 

Yerleşim alanları arasında sarı renkle gösterilen ve Avrupa yakasında yer alan Bakırköy, Bağcılar, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Bayrampaşa ve Güngören gibi ilçelerin durumu en riskli grubu oluşturuyor. Yayınlanan bu haritada sarı renkli bölgelerin zemin yapısı yumuşak kayalardan oluşuyor. 

İBB, İstanbul'un zemin durumunu yayınladı!

Zemin yapısı kahverengi olarak gösterilen alanlar ise İstanbul'da en sağlam kayalar üzerinde bulunan yerleşim alanları olarak karşımıza çıkıyor. 

Avrupa yakasında Tarihi Yarımada, Anadolu yakasında ise orta ve güney kısımlar sağlam kayalar üzerinde kurulu alanlar olarak dikkat çekiyor. 

İBB, İstanbul'un zemin durumunu yayınladı! - Resim : 2

 

Konuya ilişkin olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş, sarı ve gri renkli zemin yapılarının en riskli grubu oluşturduğunu belirtip, kahverengi renkteki zemin yapısının ise olası depremlerde en az zararı görecek yerler olduğunu açıkladı. 


İBB, İstanbul'un zemin durumunu yayınladı! - Resim : 3

Dr. Demirtaş en az risk oluşturan bölge hakkında ''İstanbul Anadolu yakası güney kesimi genel olarak Paleozoik yaşlı (550-205 milyon yıl) çok sağlam-sağlam kaya zeminler üzerinde yer almaktadır. Bu zeminler elipsteki gibi deprem hareketini yansıtacağı düşünülebilir. Yani deprem hareketini büyütmezler.'' ifadelerini kullandı. 

İBB tarafından paylaşılan İstanbul Jeoloji haritasının tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

İBB, İstanbul'un zemin durumunu yayınladı! ile ilgili etiketler İstanbul İBB Bağcılar Bayrampaşa Büyükçekmece Esenler Esenyurt Küçükçekmece Zeytinburnu deprem Kaya zemin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.