İBB görevlileri 80 yıllık yemyeşil ağacı kesti: Tepki görünce testereyi bırakıp gittiler

İBB görevlilerinin Edirnekapı Şehitleri'nde ağaçları kesmesi vatandaşların tepkisini çekti. 80 yıllık yemyeşil ağacı kestikleri belirtilen görevliler gelen tepkiler sonrası testereyi bırakıp uzaklaştı. İBB ise ağaç kesiminin valilik talebiyle gerçekleştiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, üzerlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) logosunu taşıyan kıyafetler giyen görevliler, Edirnekapı Şehitliği'nde bir ceviz ağacını kesti. Ağaç çevresinde de çalışma yapan görevlilere yoldan geçen vatandaşlar  tepki gösterdi. Tepkilerin büyümesi üzerine işçiler, kesim yaparken kullandıkları motorlu testereyi ağacın üzerinde bırakarak, olay yerini terk ettiler. 

İBB görevlileri 80 yıllık yemyeşil ağacı kesti: Tepki görünce testereyi bırakıp gittiler

"TEPKİ GÖRDÜKTEN SONRA DA BIRAKIP KAÇMIŞLAR" 

Ağacın kesilmesine tepki gösteren Murat Kuyucak, "Bu konuyla alakalı 153'ü ve polisi bilgilendirdik. Vatandaş da sosyal medyadan tepki gösteriyor. Kesim yapanlar, ağacın vatandaşa zarar verdiğini söylemişler. Tepki gördükten sonra da bırakıp kaçmışlar. İlgili birimlere şikayette bulunduk ama henüz bir ekip gelmedi. Biz de 2 saattir burada bekliyoruz. Ağaç, şehitlerimizin mezarlarının üzerine devrilmiş halde duruyor. Bu ağacın neden kesildiğini izah etmelerini istiyoruz. Olayı gören vatandaş yaklaşık 15-20 kişi olduklarını söylüyor" dedi. 

İBB görevlileri 80 yıllık yemyeşil ağacı kesti: Tepki görünce testereyi bırakıp gittiler - Resim : 2

"80 YILLIK YEMYEŞİL AĞACI KESTİLER" 

Olayı gören Mehmet Ayaz ise "Sabah buradaydım. Bir ses geldi. Dönüp baktığımda, 80 yıllık yemyeşil ağacı kesmişler. Çürümüş ya da kurumuş hiçbir yeri yok. Bu ağacın ne zararı olabilir? Motorlu testereyi bırakıp kaçtılar. Valiliğin emri olduğunu söylediler. Diyelim Valilik emri var; ağaç böyle mi kesilir? Şehit mezarlarının üzerine gelmeden dalları kesilebilir. Belediye evinizin bahçesindeki ağacı kesmenize izin vermiyor. Bu ağacı nasıl kesersiniz" diye konuştu.  İBB yetkilileri ise, valiliğin talebi doğrultusunda tehlike saçan ağacın kesiminin yapıldığını belirtti.

İBB görevlileri 80 yıllık yemyeşil ağacı kesti: Tepki görünce testereyi bırakıp gittiler - Resim : 3

İBB görevlileri 80 yıllık yemyeşil ağacı kesti: Tepki görünce testereyi bırakıp gittiler ile ilgili etiketler İBB Edirnekapı Şehitliği Ağaç vatandaş tepki testere

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.