"İBB depreme karşı ne yapıyor" sorusuna çarpıcı bir yanıt geldi

İstanbul'da beklenen büyük depremle ilgili İBB yönetimin neler yaptığı merak konusu olurken ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB'nin deprem bütçesinin Ekrem İmamoğlu döneminde 6 kat azaldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'da beklenen büyük depreme karşı başlattığı kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte gözler İBB yönetiminin depreme karşı ne yaptığına çevrildi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü, İBB'nin deprem bütçesinin İmamoğlu döneminde 6 kat arttığını söyledi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet'in "Kabine değişikliğinin eli kulağında mı?" Başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İstanbul için beklenen ve 7 ve üzeri büyüklüğe sahip olacağı söylenen depremle ilgili bütün beklentiler merkezi yönetim üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Hâlbuki böyle bir konu ile ilgili İstanbul Belediyesi’nin de önemli sorumlulukları olması beklenmez mi?

Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde Kiptaş üzerinden binlerce konut yaptırmış ve Büyük Marmara Depremi’nde bu binalarda bir çizik bile olmamıştı.

Peki, son günlerde İstanbul’u atlama tahtası olarak gördüğüne dair işaretlerin daha da arttığı görülen mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde depremle ilgili neler yapılıyor?

İBB Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanlığı'nı yürütmekte olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu arayıp bu konuyu konuştum.

Göksu, sanki önceden bu soruyu kendisine soracağımı bildirmişim gibi, daha cümlemi tamamlamadan “Sıfır” diye bir cevap verdi.

İmamoğlu yönetimi depremle ilgili hiçbir şey yapmıyor anlamında.

Meğer İBB Meclisi’nde son konuşması da bu konu üzerineymiş.

Yani arayınca antrenmanlı yakalamış oldum kendisini.

Göksu’nun dile getirdiği önemli bir iddia var.

Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deprem için bütçeden ayırdığı pay, 6 kat azalmış.

Yani AK Parti döneminde depreme hazırlık için ayrılan para 6 lira idiyse, bugün bu miktar 1 liraya düşürülmüş.

“Bal!”, “Bal!” demekle ağız tatlanmadığı gibi, “Deprem!”, “Deprem!” demekle de bu işler olmuyor demek ki."

"İBB depreme karşı ne yapıyor" sorusuna çarpıcı bir yanıt geldi ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tevfik Göksu mehmet acet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.