İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardım miktarını yüzde 15'ten yüzde 2'ye düşüren İBB, 150 TL'lik yardımı bile ödememeye başladı. Ramazan Bayramı'nda da yardımları ödenmeyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İBB yönetimi göreve geldikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardım miktarını yüzde 15'ten yüzde 2'ye düşürmesiyle 200 TL'lik yardımlar 150 TL'ye inmişti. Eskiden daha yüksek olmasına rağmen her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ödenen yardımlar artık ödenmemeye bile başladı.

"LÜTUF DEĞİL YARDIM" DİYORDU, RAMAZAN'DA DA YATIRILMADI...

Belirlenen tarihlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen kartlara yatırılan yardımlar, zaman içinde tarih aralığı verilmeden düzensiz olarak yatırılmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı televizyon programında "Sosyal yardım lütuf değil vatandaşın alacağıdır" açıklamasına rağmen İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yapılan yardımlar ramazan ayında da yatırılmayınca vatandaşlar mağdur oldu.

İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti!

İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti! - Resim : 2

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Hesaplarına para yatırılmayan vatandaşların defalarca müracaat ve talep etmesine rağmen vaad edilen yardımlar yapılmadı. Ramazan Bayramı'nda da bekledikleri yardımları alamayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti! - Resim : 3

SADECE KURU BİR MESAJ

Sosyal medyaya da yansıyan paylaşımlarda bazı vatandaşlar, "Sayın başkan bayramda bari sosyal yardım parasını yatır. Gerçekten zor durumdayız. İBB olarak arife günü sizler tok, bizler aç... Bayram mesajınız sadece kuru bir mesaj geldi. Bizi hayal kırıklığına uğrattınız değerli başkan gerçekten" ifadelerini kullanarak sitem etti.

İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti! - Resim : 4

Vatandaşlar İBB tarafından verilen sosyal yardım kartlarına paraların yatırılmadığını belirtirken, İBB yönetimi tarafından ise sosyal yardım paralarının yatırıldığı iddia edildi. Kartlarda düzenlemeye gidildiği öne sürüldü. Kartların kişiselleştirilerek 'ALO 153' üzerinden bilgi güncellemelerinin yaptırılarak mevcut kartların tekrar kullanıma açtırılması gerektiği belirtildi. İBB'nin de kartların yeni kullanımını anlatan el broşürü bastırdığı kaydedildi.

İBB bayramda ihtiyaç sahiplerini mağdur etti! ile ilgili etiketler İBB bayram mağdur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.