İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Önemli Kar Yağışı Açıklaması: Kar Kalınlığı 85 cm'ye ulaştı!

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yoğun olarak devam eden kar yağışı ve karla mücadele ile ilgili AKOM'da açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili "Tabiri caizse bir afet yağışı gibi bir yorumdan bahsediyorlar." diyen İmamoğlu kar kalınlığının bazı bölgelerde 85 cm'ye kadar ulaştığını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Zor bir akşam geçiyor, bunun farkındayız. İstanbul'un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı'yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var.

"METRO SEFERLERİNİ GEREKİRSA DAHA FAZLA DA UZATABİLİRİZ"

Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü'nün içinden geçen Büyükçekmece'ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar. Metro seferlerini gerekirse daha fazla da uzatabiliriz."

 Bazı ilçelerdeki kar kalınlıklarını vermek istiyorum. Resmi rakam diyelim adına. Arnavutköy, Başakşehir ve Sultangazi gibi noktalarda 1 metreye varan, 80 santim-85 santim yüksekliklerini arkadaşlarım bize ölçerek ulaştırıyor. Güneye doğru olan ilçelerimizde bile 50-60 cm'ye kadar iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 cm'in altında ölçemiyoruz."

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Önemli Kar Yağışı Açıklaması: Kar Kalınlığı 85 cm'ye ulaştı! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.