İBB Başkanı İmamoğlu, artık İstanbul'da havai fişek kullanılmayacağını açıkladı

Sakarya'da meydana gelen 10 kişinin hayatını kaybettiği iki ayrı patlamalar sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, artık İstanbul'da havai fişek kullanmayacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sakarya'da meydana gelen patlamanın ardından havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabında şunları yazdı: "Az önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştum 'Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiç kimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul'da kullanmayacağız" dedi.

FARKLI BELEDİYELERDEN YASAKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı aldı. Datça Belediyesi, Fındıklı Belediyesi, Atakum Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi ilçe genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

ANKARA'DA DA KULLANILMAYACAK

Candaş Tolga Işık, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'la konuştum, "Göreve geldiğimizden beri hem emekçi kardeşlerimizin hem de her türlü canlının huzurunu ve güvenliğini gözetmek için hiçbir programımızda zaten havai fişek kullanmıyorduk, bundan sonra da kullanmayacağız" dedi.

İZMİR'DE DE BENZER UYGULAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de, Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini belirterek, "Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Taşkısığı bölgesinde, 3 Temmuz'da 7 kişinin öldüğü fabrika faciasında patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcıların imha edilmek üzere yüklendiği kamyonda patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2'si patlayıcı madde imha timinden 3 jandarma personelinin şehit olduğunu açıkladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, artık İstanbul'da havai fişek kullanılmayacağını açıkladı ile ilgili etiketler Havai Fişek Ekrem İmamoğlu İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.