İBB, AK Parti döneminde başlatılan metro projelerine sahip çıktı: Meclis'te 'hayır' oyu vermişlerdi

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şimdilerde sahiplendiği 10 metro projesinin Kadir Topbaş döneminde başladığını ifade etti. Ayrıca Göksu, geçmiş yıllarda Meclis'e gelen bu 10 projeye CHP'nin 'hayır' oyu verdiğini açıkladı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'a 10 metro yapıyoruz" dediği projelere zamanında İBB meclisinde görüşülürken hayır dediğini ifade etti.

"CHP BİZİM METRO PROJELERİMİZE HAYIR DEMİŞTİ"

AK Parti döneminden daha fazla metro yaptım diyor. Hangisini yaptı? Bir tane söylesin. Bir tane metro ihalesi yaptı mı? En fazla yaptığım dediği şey Mahmutbey Metrosu. Sadece kurdelesini kesti. Aynı anda 10 metro yapan kent sloganı rahmetli Kadir Abi'nin sloganıydı. Bu metrolar İBB Meclisi'ne geldiğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hepsine 'hayır' dedi. Şu anda metro yapıyoruz diye övünüyor ya. CHP grubu bir tanesi hariç hepsine 'hayır' dedi.

"ŞU ANDA ÖVÜNDEKLERİ METRO'YA HAYIR DEMİŞLERDİ"

Geçen dönemde AK Parti döneminde Meclis'e 22 borçlanma dosyası gelmiş. CHP 20'sine 'hayır' demiş. Bugün 'bana borçlanma vermiyor' diyen İBB Belediye Başkanı var. Geçtiğimiz gün Ahmet İsvan Ekmek Fabrikası açıldı. Onun finansına 'hayır' dediler. Buradan hodri meydan, çıksınlar desinler ki, 'Biz İBB Meclisi'ne İstanbullular için 1 tane proje getirdik de AK Parti 'hayır' dedi'. Hodri meydan diyorum. 50 dosya geldi 1 tanesine hayır dedik. O da cari harcamalar için geldi, reklam parası dağıtacaklardı 'hayır' dedik. Bazılarına kısıtlı 'evet' dedik. Resmi bütçede 172 milyon lira var 'ben kamulaştırma için 750 milyon lira bütçe' istiyorum diyor. Biz okuma yazma biliyoruz. Kesin projede yetki verdiğinizde onu başka alanda kullanamaz. CHP şu anda övündüğü bütün metro projelerine geçmişte 'hayır' dedi.

İBB, AK Parti döneminde başlatılan metro projelerine sahip çıktı: Meclis'te 'hayır' oyu vermişlerdi ile ilgili etiketler metro İBB Ekrem İmamoğlu Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ak pati açılış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.