"Hz. İsa o yıl geri dönecek ve kıyamet kopacak!"

Yer çekimi kuvvetini bulan İngiliz fizikçi Sir Isaac Newton'a ait olan, 2060 yılında Hz. İsa'nın geri döneceğini ve kıyametin kopacağını not ettiği yeni yazılar bulundu.

İngiliz fizikçi Sir Isaac Newton'ın kıyametin tarihine dair bir tahmin yaptığı ortaya çıktı. Newton'ın kıyametin tarihini tahmin ettiği savı, Florian Freistetter'in yazdığı 'The A**hole Who Reinvented The Universe' kitabında yer alıyor.

Milliyet'in haberine göre, ünlü bilim insanının notları arasında, Hz. İsa'nın 2060 yılında Dünya'ya geri döneceği ve kıyamet için insanlığı uyaracağı bulunuyor.

1643 yılında dünyaya gelen Newton'ın tanrı ve din kavramları ile yoğun şekilde ilgilendiği biliniyor. Newton'ın din hakkında not ettiği yazınların, İncil'de okuduğu metinlerin bir değerlendirmesi olduğu düşünülüyor.

''DAHA ÖNCE KOPMASI İÇİN BİR SEBEP GÖRMÜYORUM''

2060 yılında kıyametin kopacağını belirten Newton, kıyamet tahmini hakkında şunları yazmış: "Daha sonra sona erebilir fakat daha önce sona ermesi için bir sebep görmüyorum"

Newton'ın kıyametin tarihini tahmin ettiği savı, Florian Freistetter'in yazdığı 'The A**hole Who Reinvented The Universe' kitabında yer alıyor.

"Hz. İsa o yıl geri dönecek ve kıyamet kopacak!"

"YENİ BİR BAŞLANGICI TEMSİL EDİYOR OLABİLİR"

Freistetter'e göre Newton'ın 2060 yılı tarihi tahmini, yeni bir başlangıcı, savaşı, felaketi ya da dini bir dönemi temsil ediyor olabilir.

Freistetter ayrıca Newton'ın gelecekte yaşanması muhtemel olayları din ve tanrı kapsamında değerlendirdiğini ve bu olayların tanrının bir buyruğu olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

"Hz. İsa o yıl geri dönecek ve kıyamet kopacak!" ile ilgili etiketler newton kıyamet 2060 yılı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.