Hyundai, Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacak

Japon otomobil markası Hyundai, Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacak. Marka, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren içten yanmalı modellerinin satışını durdurdu. İşte detaylar...

Dünyada elektrikli otomobile olan ilgi artarken, otomobil üreticileri içten yanmalı modellerin satışını yavaş yavaş durduruyor. 

Hyundai, Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacak

Şu anda her ne kadar bu araçlar popüler olsa da birçok ülkede hala benzinli ve dizel araç satışı oldukça fazla.

Norveç Karayolu Trafiği Bilgi Konseyi (OFV) verilerine göre Norveç, kişi başına elektrikli araç satışlarında dünya şampiyonu.

HYUNDAİ, NORVEÇTE SADECE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATACAK

Hyundai, Norveç'te içten yanmalı Hyundai araçlarının satışları 1 Ocak 2023 itibarıyla durdurulacak ve sadece elektrikli araç satışı yapacak.

Hyundai, 2022 yılında ülkedeki toplam otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 93'ünü tamamen elektrikli modellerin oluşturacağını düşünüyor. 2020 ve 2021 yılında bu oran yüzde 90 civarındaydı.

Ayrıca, şirket tarafından 2020-2022 yılları arasında ülkede satılan araçların yüzde 92’si tamamen elektrikli modellerden oluştu.

Norveç parlamentosu, daha önce ulusal bir hedef olarak 2025 yılına kadar sıfır emisyona geçmeyi planladığını açıklamıştı.

Volkswagen ise 2024 itibarıyla Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacağını duyurmuştu.

Hyundai, Norveç'te sadece elektrikli otomobil satacak ile ilgili etiketler Otomobil Elektrikli otomobil Norveç Hyundai
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.